Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Результати пошуку
Публікація Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі(НТУ "ХПІ", 2016) Жадан, Тетяна АндріївнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.Публікація Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі(Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, 2016) Жадан, Тетяна АндріївнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.Публікація Проблеми розвитку олійно-жирової галузі та необхідність її державної підтримки(НТУ "ХПІ", 2011) Жадан, Тетяна АндріївнаПублікація Теоретико-методичні аспекти державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі(Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди, 2011) Жадан, Тетяна АндріївнаПублікація Цілі, напрями та основні принципи державної політики підтримки розвитку олійно-жирової галузі(НТУ "ХПІ", 2012) Жадан, Тетяна АндріївнаПублікація Об'єктивна обумовленість державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі(НТУ "ХПІ", 2012) Жадан, Тетяна АндріївнаПублікація Економічний зміст державної підтримки та її роль у підвищенні конкурентоспроможності олійно-жирової галузі(ВД "Гельветика", 2013) Жадан, Тетяна АндріївнаПублікація Особливості державної підтримки агропромислового виробництва та олійно-жирової галузі в зарубіжних країнах(НТУ "ХПІ", 2013) Жадан, Тетяна АндріївнаПублікація Основні етапи становлення та розвитку державної підтримки олійно-жирової галузі України(Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2015) Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто вітчизняний досвід державної підтримки олійно-жирової галузі після набуття незалежності України. Виділено три етапи її становлення та розвитку: перший – 1991–1998 рр., другий – з 1999 р. по 15.05.2008 р., третій – з 16.05.2008 р. по теперішній час. На кожному етапі охарактеризовано вплив інструментів державної підтримки на розвиток олійно-жирової галузі України. Виділено проблеми використання інструментів державної підтримки олійно-жирової галузі України на сучасному етапі її розвитку.Публікація Програмно-цільовий підхід до державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі(Дніпропетровський державний аграрний університет, 2014) Жадан, Тетяна АндріївнаВ статті обґрунтовано необхідність вирішення проблем розвитку експортного потенціалу олійно-жирової галузі програмно-цільовим методом, розглянуто сутність категорії "програмно-цільовий підхід", уточнено зміст програмно-цільового підходу до державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі, запропоновано логічну схему побудови та реалізації цільової програми підтримки розвитку олійно-жирової галузі, обґрунтовано шляхи та засоби державної підтримки розвитку експортного потенціалу олійно-жирової галузі.