Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 25
  • Ескіз
    Публікація
    Сучасний стан виробництва і переробки соняшнику в Україні
    (Львівський національний аграрний університет, 2021) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Василенко, Олександра Андріївна
  • Ескіз
    Публікація
    Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі
    (НТУ "ХПІ", 2016) Жадан, Тетяна Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.
  • Ескіз
    Публікація
    Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі
    (Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, 2016) Жадан, Тетяна Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.
  • Ескіз
    Публікація
    Актуальні проблеми розвитку сировинної бази олійно-жирової галузі в Україні
    (Baltija Publishing, 2016) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна
    Визначено основні проблеми розвитку сировинної бази олійно-жирової галузі України.
  • Ескіз
    Публікація
    Економічний аналіз діяльності підприємства на базі системного підходу
    (НТУ "ХПІ", 2005) Жадан, Тетяна Андріївна
    Розглянуті питання системного підходу до аналізу економічної діяльності підприємств. До компонентів системи віднесені цільова, забезпечуючи та переробна підсистеми.
  • Ескіз
    Публікація
    Моделювання забезпечення сировиною розвитку виробництва
    (НТУ "ХПІ", 2005) Жадан, Тетяна Андріївна
    Визначені особливості використання сировини, стадії виробництві продукції. Побудовано продуктове дерево комплексного використання сировини. Розроблені моделі міжвиробничих зв'язків як в цілому по олійно-жировій галузі, так і для окремих груп підприємств. Вони становлять основу визначення потреби в соняшнику для відповідного рівня споживання.
  • Ескіз
    Публікація
  • Ескіз
    Публікація
    Теоретико-методичні аспекти державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі
    (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди, 2011) Жадан, Тетяна Андріївна
  • Ескіз
    Публікація