Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Управління витратими підприємства в умовах інфляції(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Ларка, Анастасія Миколаївна; Тимофеєв, В. М.Документ Аналіз методів вивчення поведінки витрат(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Ларка, Анастасія МиколаївнаДокумент Технологія холодного соусу для здорового харчування з пектиновмісною сировиною(Видавничий дім "Гельветика", 2019) Чайка, О. В.; Куниця, Катерина ВікторівнаВиконано комплексні дослідження, що дозволили теоретично і експериментально обґрунтувати ефективність і доцільність застосування пектину в якості фізіологічного функціонального інгредієнта при створенні майонезу. Обґрунтовано доцільність і ефективність застосування суміші дезодорованих рафінованої олії в співвідношенні: соняшникова: рапсова: соєва = 50,5%: 25%: 24,5%, що має збалансований склад ω-3: ω-6 жирних кислот, рекомендований для здорового харчування. Отримано і вивчені органолептичні і фізико-хімічні характеристики пектинів з яблучних і цитрусових, бурякового жому. Розроблено рецептуру майонезу для здорового харчування, що має збалансований жирнокислотний склад жирової фази в кількості 55% і 35% від маси емульсії відповідно, збагачений фізіологічно функціональними інгредієнтами: яблучним пектином і лактатом кальцію.Документ Проблеми оптимізації кредитного забезпечення операційних витрат сільськогосподарських підприємств(Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки", 2019) Олійник, Олександр Васильович; Макогон, Віталій Вікторович; Брік, Світлана ВолодимирівнаМета статті – дослідити ефективність кредитування підприємств аграрної галузі в умовах дії закону спадної віддачі та обґрунтувати методичні підходи до визначення оптимального рівня їх кредитного забезпечення. Методика дослідження. Спираючись на діалектичний метод пізнання, використано абстрактно-логічний метод (систематизація публікацій, присвячених проблемам кредитування аграрної галузі, теоретичні узагальнення та формулювання висновків), графічний (аналіз галузевої структури кредитування агроформувань); ковзних групувань (оцінка взаємозв’язку інтенсивності та ефективності виробництва у сільськогосподарських підприємствах і обсягів їх кредитування), нелінійного кореляційно-регресійного аналізу (встановлення залежності між інтенсивністю виробництва продукції рослинництва і результатами функціонування галузі), оптимізаційного моделювання (розробка інструментарію, що дозволяє визначити оптимальний обсяг кредиту). Результати дослідження. Встановлено зниження оптимального рівня інтенсивності виробництва рослинницької продукції при використанні позикових коштів порівняно з варіантом фінансування виключно за рахунок власних оборотних засобів. Разом із тим за умови фінансування операційних витрат одночасно за рахунок власних і позикових джерел оптимальний рівень інтенсивності виробництва виступає фіксованою величиною і не залежить від співвідношення часток обох джерел фінансування у його структурі. Елементи наукової новизни. Обґрунтовано методичний підхід до визначення оптимального рівня кредитного забезпечення операційних витрат сільськогосподарських підприємств. Практична значущість. Запропоновано методичний інструментарій, який дозволяє визначити оптимальні обсяги залучення позикового капіталу, що максимізують прибуток сільськогосподарського підприємства за умови дотримання оптимуму витрат. Табл.: 2. Рис.: 1. Бібліогр.: 18Документ Максимальна урожайність або прибутковість: пріоритети вибору в умовах інноваційного розвитку(Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки", 2019) Олійник, Олександр Васильович; Макогон, Віталій Вікторович; Брік, Світлана ВолодимирівнаThe purpose of the article is to investigate the influence of innovative processes in agricultural enterprises on the formation of financial results from the production and sale of major types of products. Research methods. The research was based on: the dialectical method of cognition; the monographic method (for the analysis of approaches to application of innovations); the empirical method (for assessing the development of domestic grain and oilseed industries); the graphic method (for highlighting the trends in efficiency of the wheat grain production); the correlation and regression analysis (for establishing the dependencies between productive and cost-based indicators of the wheat grain production and determination of an optimal level of costs); the grouping method (for assessing management priorities in the planning of the grain production intensity); abstract and logical methods (for theoretical generalizations and formulation of conclusions). Research results. Introduction of innovations in the agrarian production contributed to the increase of crop page, but was accompanied by a loss of 13-18% of the potential profit. This requires an analysis of financial performance of implemented innovative technologies. At the same time, it is important to consider both the technological evaluation of payback and increase of yield, as well as the economic one from the point of view of a margin of each technological innovation application. Elements of the scientific novelty. The theoretical approaches to determining an optimal level of intensive production were further developed. In particular, the need to consider a profit maximization criterion when substantiating the introduction of technological innovations in the agricultural production was proved. Practical significance. Along with positive effects of the introduction of innovations in the agrarian sector, the latter leads to a lack of potential profit, which actualizes the need to assess financial effectiveness of implemented technologies. Tabl.: 3. Figs.: 1. Refs.: 20Публікація Вплив процесів глобалізації на зміну структури трудових ресурсів підприємств ресторанного та готельного бізнесу(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена ІванівнаДокумент Основні напрямки підвищення ефективності діяльності підприємств ресторанного бізнесу(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Сиром'ятникова, Оксана ВалеріївнаДокумент Адаптивне управління підприємством в кризових умовах(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Сиром'ятникова, Оксана ВалеріївнаДокумент Управління прибутком промислових підприємств в аспекті стратегічного розвитку(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Носирєв, Олександр Олександрович; Колмикова, А. О.Документ Проблеми управління оборотним капіталом підприємств промисловості(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Носирєв, Олександр Олександрович; Шукліна, М. Р.