Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Публікація
    Готельно-ресторанна справа: бакалаврський курс. Частина 1
    (2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Носирєв, Олександр Олександрович; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна
    У навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проєктну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.
  • Ескіз
    Публікація
    Банкрутство підприємства: сутність поняття та основні ризик-фактори його виникнення в готельно-ресторанному бізнесі
    (2019) Жадан, Тетяна Андріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    У статті узагальнено та систематизовано існуючі трактування поняття «банкрутство», що дозволило виділити три підходи до його розуміння: економічний, фінансовий та юридичний. В результаті критичного аналізу виділених підходів уточнено економічну сутність поняття «банкрутство». В процесі дослідження з’ясовано, що для діагностики та прогнозування ймовірності настання банкрутства підприємства, важливе значення має визначення основних ризик-факторів його виникнення. Встановлено, що окрім загальних ризик-факторів виникнення банкрутства, будь-якому підприємству притаманні ще й специфічні, які пов’язані з особливостями виробництва того чи іншого виду продукції, реалізацією товарів чи наданням послуг, здійсненням певного виду економічної діяльності в тій чи іншій галузі, секторі економіки. З урахуванням специфіки діяльності суб’єктів господарювання готельно-ресторанного бізнесу виділені найбільш істотні зовнішні (прямого та опосередкованого впливу) та внутрішні ризик-фактори виникнення банкрутства з подальшою їх деталізацією і конкретизацією.
  • Ескіз
    Публікація
    Роль внутрішнього контролю в управлінні ризиками закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018) Манойленко, Олександр Володимирович; Жадан, Тетяна Андріївна; Кучерявий, Станіслав Володимирович; Новак, Андрій Михайлович
  • Ескіз
    Публікація
    Моніторинг і контроль в системі управління фінансово-економічною безпекою закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Жадан, Тетяна Андріївна; Смірнова, Олена Миколаївна
  • Ескіз
    Публікація
    Внутрішній контроль фінансових результатів діяльності закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Уманський національний університет садівництва, 2018) Жадан, Тетяна Андріївна; Мір, Анна Ібрахімівна; Цехмистро, Олександр Олександрович
  • Ескіз
    Публікація
    Інформаційне забезпечення внутрішнього контролю фінансово-господарської діяльності закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Полтавська державна аграрна академія, 2018) Жадан, Тетяна Андріївна; Горобець, Олена Валеріївна; Некрасова, Катерина Павлівна
  • Ескіз
    Публікація
    Теоретико-методичні та прикладні аспекти використання методів прогнозування у процесі управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу
    (ПУ "Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій", 2017) Жадан, Тетяна Андріївна
    У статті розглянуто теоретико-методичні та прикладні аспекти використання методів прогнозування в процесі управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу. На підставі узагальнення та систематизації існуючих методів економічного прогнозування виділено ряд з них, які є найбільш придатними в процесі управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу. Вибір конкретного методу прогнозування ризиків готельно-ресторанного бізнесу здійснюється відповідно до мети і завдання розробки прогнозу, періоду упередження, повноти, достовірності та способу представлення інформації про економічні процеси, відносини та явища, обтяжені ризиками. Запропонований набір методів прогнозування ризиків готельно-ресторанного бізнесу дозволить підвищити якість підготовки та прийняття управлінських рішень в процесі управління ними.
  • Ескіз
    Публікація
    Програмно-цільове управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017) Жадан, Тетяна Андріївна
    Предметом дослідження є сукупність теоретико-методичних та прикладних аспектів програмно-цільового управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу. Метою статті є удосконалення теоретико-методичних засад та розробка практичних рекомендацій щодо використання програмно-цільового підходу до процесу управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу. Для досягнення поставленої мети у роботі застосовано комплекс загальнонаукових і спеціальних методів дослідження. За допомогою методів аналізу та синтезу розкрито основні підходи до процесу управління ризиками підприємства, які відрізняються один від одного сферою застосування, переліком етапів, послідовністю та процедурами їх здійснення. У роботі обґрунтовано доцільність використання програмно-цільового підходу до процесу управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу. Запропоновано логічну схему та основні етапи організації і здійснення програмно-цільового управління ризиками готельно-ресторанного бізнесу, що дає змогу виявляти найбільш небезпечні ризики у цій сфері та визначати відповідний інструментарій впливу на них з урахуванням встановлених цілей, наявних та необхідних ресурсів. Результати дослідження можуть бути використані суб’єктами господарювання готельно-ресторанного бізнесу для підвищення ефективності підготовки, прийняття та реалізації управлінських рішень в процесі управління ризиками.