Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Публікація
    Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі
    (НТУ "ХПІ", 2016) Жадан, Тетяна Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.
  • Ескіз
    Публікація
    Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі
    (Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, 2016) Жадан, Тетяна Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.