Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Публікація
    Використання поняття істотності в обліку, звітності, аудиті та оподаткуванні
    (ВД "Гельветика", 2019) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    У статті розглянуто деякі ключові параметри для аналізу глибини застосування істотності в обліку, звітності, аудиті та оподаткуванні, що дозволило засвідчити нерозвиненість даного аспекту при реалізації комплексу процесів, які виконують ґрунтовну роль в забезпеченні управління та формуванні обліково-аналітичної бази для прийняття рішень. Визначено, що у всіх вказаних напрямах категорія істотності присутня стосовно різних об’єктів облікових, податкових процедур та аудиту. Обгрунтовано, що принцип істотності виступає провідною лінією при здійсненні облікових операцій, аудиторських перевірок та складанні різних видів звітності. Доведено, що відсутність загальноприйнятих критеріїв до визнання істотності змін та/або інформації, як в національному контексті, так і в міжнародному полі, створює відповідні бар’єри для забезпечення ефективності реалізації перелічених процесів для суб’єкта господарювання. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що для здійснення якісного управління та формування адаптованої облікової політики важливим фактором виступає аналіз складових та методики застосування істотності облікової інформації, зокрема, в теоретичному та практичному вимірі.
  • Ескіз
    Публікація
    Організаційні та інформаційні зв'язки в системах управління, обліку, звітності та внутрішнього аудиту в закладах готельно-ресторанного господарства
    (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    В результаті проведеного дослідження деталізовано види економічної діяльності суб'єктів господарювання готельно-ресторанного комплексу відповідно до державного класифікатору, що дозволяє забезпечувати більш зважений та адресний підхід до аналізу витрат, а також доводить необхідність запровадження контрольних механізмів для їх оцінки та своєчасного коригування. На цій основі виділено блоки процесів господарювання відповідно до методик обліку витрат. Враховуючи облікові й управлінські детермінанти досягнення ефективності функціонування закладів готельно-ресторанного бізнесу, обґрунтовано значущість впровадження внутрішнього аудиту як підсистеми управління у теоретичному й практичному ракурсі, в результаті чого виділено ключові напрями й компетенції, що висуваються до фахівців цієї діяльності на сучасному етапі розвитку індустрії туризму в цілому. Запропоновано модель, яка відтворює комплекс взаємопов'язаних процесів управлінського, бухгалтерського обліку та звітності та включає передачу обліково-управлінської інформації до системи внутрішнього аудиту, де вона трансформується, обробляється за допомогою застосування аналітичних процедур, методик та використовується в ході реалізації аудиторських перевірок