Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 27
  • Ескіз
    Публікація
    Сучасний стан виробництва і переробки соняшнику в Україні
    (Львівський національний аграрний університет, 2021) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Василенко, Олександра Андріївна
  • Ескіз
    Публікація
    Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі
    (НТУ "ХПІ", 2016) Жадан, Тетяна Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.
  • Ескіз
    Публікація
    Current state, main problems and directions of innovative development of fat-and-oil industry resource base in Ukraine
    (Sumy State University, 2017) Zhadan, Tetiana
    The article considers the present state of fat-and-oil industry resource base and outlines the main problems of its development in Ukraine. Due to the analysis of the current state development in fat-and-oil industry resource base, it has been established that sunflower seeds, rapeseed and soybeans are the main oilseed, which have the most industrial significance for the fat-and-oil industry of Ukraine. The major oilseed production in Ukraine is characterized by positive dynamics; the largest proportion of sunflower in the crop area structure and gross oilseeds crop; a gradual transition from extensive production to an intensive, indicating that there is an increase in the yield of oilseeds. It is revealed that the general supply of oil seed in the Ukrainian domestic market is formed by the expense of own production. The main direction of sunflower distribution is a domestic consumption, rapeseed and soybeans - the export component. The key problems in the development of fat-and-oil industry resource base in Ukraine are: a significant yield lack of oilseeds in comparison with their biological potential, achievements in the field of breeding and world-wide level; annual increase in the cost of oilseeds production; low assurance level of agricultural producers by the main types of agricultural machinery and its high degree of wear extent; lack of financial and credit resources; unsatisfactory state in infrastructure development of storage, transportation and sale of oilseeds; increase of import dependence on the rapeseed and sunflower seeds market; the domination of foreign breeding innovations over domestic developments.
  • Ескіз
    Публікація
    Прогнозування і державна підтримка розвитку олійно-жирової галузі
    (Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, 2016) Жадан, Тетяна Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку НАН України, Харків. Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі подальшого розвитку теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій щодо прогнозування та державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі в Україні. Визначено місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України та обґрунтовано необхідність її державної підтримки. Уточнено сутність категорії «державна підтримка розвитку галузі». Проаналізовано сучасний стан сировинної бази та виробництва в олійно-жировій галузі України. Розроблено матеріальний баланс олійно-жирової галузі. Визначено основні тенденції у споживанні рослинної олії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Удосконалено методичний підхід до оцінки та прогнозування внутрішнього споживання рослинної олії у короткостроковій перспективі. Узагальнено вітчизняний та світовий досвід державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва соняшникової олії у короткостроковій перспективі. Запропоновано склад заходів державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі України на засадах програмно-цільового підходу.
  • Ескіз
    Публікація
    Актуальні проблеми розвитку сировинної бази олійно-жирової галузі в Україні
    (Baltija Publishing, 2016) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна
    Визначено основні проблеми розвитку сировинної бази олійно-жирової галузі України.
  • Ескіз
    Публікація
    Економічний аналіз діяльності підприємства на базі системного підходу
    (НТУ "ХПІ", 2005) Жадан, Тетяна Андріївна
    Розглянуті питання системного підходу до аналізу економічної діяльності підприємств. До компонентів системи віднесені цільова, забезпечуючи та переробна підсистеми.
  • Ескіз
    Публікація
    Моделювання забезпечення сировиною розвитку виробництва
    (НТУ "ХПІ", 2005) Жадан, Тетяна Андріївна
    Визначені особливості використання сировини, стадії виробництві продукції. Побудовано продуктове дерево комплексного використання сировини. Розроблені моделі міжвиробничих зв'язків як в цілому по олійно-жировій галузі, так і для окремих груп підприємств. Вони становлять основу визначення потреби в соняшнику для відповідного рівня споживання.
  • Ескіз
    Публікація
  • Ескіз
    Публікація
    Теоретико-методичні аспекти державної підтримки розвитку олійно-жирової галузі
    (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди, 2011) Жадан, Тетяна Андріївна