Сучасні технології переробки пальних копалин. 2024

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/78635

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Скраплений вуглеводневий газ, як альтернатива автомобільним бензинам в умовах України
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Глушко, Владислав Віталійович; Карножицький, Павло Володимирович
    Описаний скраплений вуглеводневий газ. Повністю розглянуто нафтовий автомобільний ринок газу України. Описано державні стандарти газу. Ключові слова: скраплений вуглеводневий газ, тихнічні умови, державні стандарти, зрідження.
  • Ескіз
    Документ
    Процес отримання гудрону з важких вуглеводневих залишків
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Сіробаба, Мирон Олександрович; Карножицький, Павло Володимирович; Рейві, В. М.
    Вивчено склад нафтового залишку, одержаного під час переробки нафти під зниженим тиском. Досліджено проби свіжих гудронів.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення схильності вбирної оливи до обводнення
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Банніков, Артем Леонідович; Карножицький, Павло Володимирович
    Обводнення вбирної оливи в процесі абсорбції/дистиляції є серйозним відхиленням від нормальної роботи установки з уловлювання бензольних вуглеводнів з коксового газу. У роботі зроблено оцінку схильності до емульгування залежно від контактуючих середовищ за допомогою вимірювання міжфазного поверхневого натягу.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка маловідходної технології переробки бурого вугілля
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Карножицький, Павло Павлович; Карножицький, Павло Володимирович; Zhylina, Maryna
    Продемонстровано можливість створення безвідходної технології переробки українського землистого бурого вугілля із застосуванням гідрокавітаційної установки. Надано коротку характеристику отриманих продуктів.