Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 48
  • Ескіз
    Документ
    Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (готельно-ресторанна справа)
    (Центр учбової літератури, 2024) Бухкало, Світлана Іванівна
    Викладено основи комплексних інноваційних заходів підвіщення якості продукції готельно-ресторанного господарства за основними положеннями болонської системи навчання з урахуванням теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних та технологічних закономірностей на прикладі інтеграції вивчення дисциплін "Харчова хімія", "Сучасні технології харчування", "Товарознавство та управління закупівлями" "Інноваційні ресторанні технології" студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" всіх форм навчання. Подані характеристики надають розширену можливість ознайомлення зі складовими курсового та дипломного проектування. Приведені основні розрахункові формули для інноваційних ресторанних заходів, основні характеристики сировини і допоміжних матеріалів, можливі зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів, тестів і контрольних задач. Розглянуті питання особливостей сучасного виробництва мяса, ковбас, різновидів мясних виробів; яєць та кондитерських борошняних виробів за різновидами асортименту у якості сировини, напівфабрикатів або допоміжних матеріалів для отримання заданого цільового продукту. Невід'ємною складовою підручника є науково-обґрунтоване визначення ієрархії процесів представлених систем технологій, визначення інновацій через системний підхід до теоретичних основ методів та операцій виробництва, наведені приклади, задачі й тестові завдання з курсу з метою розвитку практичних навичок самостійного розв'язку різноманітних науково-виробничих завдань. Іл. 40. Табл. 56. Бібліогр. 162.
  • Ескіз
    Документ
    Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (приклади та тести з сучасної технології переробки плодоовочевої сировини)
    (Центр учбової літератури, 2022) Бухкало, Світлана Іванівна
    Аналіз сучасного стану різновидів харчових галузей визначає необхідність проведення наукових досліджень, що забезпечать комплексне та ефективне використання сировинних компонентів, поліпшення якості харчових продуктів та зниження їх собівартості. Одним із основних шляхів позитивних зрушень у цьому напрямі є відповідне наукове забезпечення інноваційного розвитку харчових галузей, що має на меті створення ресурсо та енергоощадних технологій й високопродуктивного обладнання для виробництва конкурентоспроможних харчових продуктів високої біологічної цінності на основі фундаментальних досліджень фізико-хімічних властивостей харчової сировини, біохімічних і технологічних процесів її комплексної поглибленої переробки. Інноваційний розвиток харчової промисловості можна назвати єдиним реальним напрямком на шляху до повного забезпечення населення України безпечними та якісними харчовими продуктами згідно з науково обґрунтованими нормами споживання. Це також виробництво конкурентоспроможної вітчизняної харчової продукції для потреб світового ринку за сучасними: дисциплінами «Харчова хімія», «Сучасні технології харчуванн», «Товарознавство та управління закупівлями», «Технологія продукції ресторанного господарства». Наявні комплексні складові з навчання студентів за дисципліною «Загальна технологія харчової промисловості» за спеціальністю «Харчові технології», спеціалізації «Технологія жирів, жирозамінників і ефірних масел» і «Технологія продуктів бродіння і виноробства», оскільки сумісно розглядаються різновиди представлених матеріалів навчальних занять: теоретичні питання з різновидів технологічних процесів курсу, на яких засновані розроблені лабораторні та розрахункові роботи, багатоваріантні тестові завдання у вигляді задач з основних тем курсу, індивідуальні та контрольні завдання, комплексне курсове проектування за різновидами інноваційних розробок. Це стосується викладання будь-якої технології виробництва за ОП Готельно-ресторанна справа, кафедра Туризму і готельно-ресторанного бізнесу.
  • Ескіз
    Документ
    Комплексні моделі сталого розвитку інтегрованої безпечної діяльності закладів ресторанного господарства
    (ФОП Яроченко Я. В., 2024) Якименко, Михайло Олександрович; Бухкало, Світлана Іванівна
    Developments are carried out using modern highly effective science-based technologies of food production, from types of classification-identification analysis, general concepts and requirements to types of methodology for determining quality indicators of the quality level and their evaluation through the selection of calculation algorithms at various stages of production and use of the obtained goods.
  • Ескіз
    Публікація
    Моделі якості продукції та послуг сталого розвитку діяльності закладів ресторанного господарства
    (ФОП Яроченко Я. В., 2024) Голованенко, І. К.; Бухкало, Світлана Іванівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Developments are carried out using modern highly effective scientifically based processes and devices of sustainable hotel and restaurant production, for example, from types of classification and identification analysis, general concepts and requirements for types of modern innovative technologies to the selection of calculation algorithms at various stages of production. and application.
  • Ескіз
    Документ
    Комплексні моделі сталого розвитку утилізації полімерної тари та пакування
    (ФОП Яроченко Я. В., 2024) Бухкало, Світлана Іванівна; Кравченко, Вікторія Олегівна
    Research is aimed at studying such issues as: 1) classification-identification of models of the organization of waste collection and transportation; 2) their classification-identification according to quality control methods, taking into account resistance to the action of natural factors - sunlight, water; climatic conditions and microorganisms; 3) analysis of the choice of scientifically based models of processing and utilization of polymers as part of solid household waste; 4) development of necessary technological schemes and equipment for waste processing.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз особливостей дослідження товарознавчих характеристик в ресторанному бізнесі
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Бухкало, Світлана Іванівна
    У матеріалах статті розглянуті особливості дослідження та визначення товарознавчих характеристик за освітньою програмою Готельно-ресторанне господарство з метою розробки комплексних дисциплін Харчова хімія, Сучасні технології харчування, Товарознавство та управління закупівлями, Інноваційні ресторанні технології, для складових комплексних інноваційних проектів. При написанні cтатті використано аналіз досвіду викладання вищеозначених дисциплін в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі інтегрованих технологій, процесів і апаратів у 2002–2023 рр. Комплексні системи визначення складових дисципліни зумовили компетентності та якість матеріалу, а питання, що розглядаються пропущені через призму власного творчого сприйняття, що робить матеріал особливо цінним. Розробки проведені з застосуванням сучасних високоефективних науково-обґрунтованих технологій виробництва карамелі, наприклад, від різновидів аналізу класифікації-ідентифікації, загальних понять та вимог до різновидів методології визначення показників рівня якості та їх оцінки через вибір алгоритмів аналізу та розрахунків на різних стадіях виробництва та застосування отриманих товарів.
  • Ескіз
    Публікація
    Методи дослідження товарознавчих товарів в ресторанному бізнесі
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Бухкало, Світлана Іванівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    У матеріалах статті розглянуті приклади можливостей для визначення цілей навчання студентів ВНЗ за освітньою програмою Готельно-ресторанне господарство з метою розробки комплексних дисциплін Харчова хімія, Сучасні технології харчування, Товарознавство та управління закупівлями, Інноваційні ресторанні технології, для складових комплексних інноваційних проектів. При написанні cтатті використано досвід викладання дисциплін Загальні технології харчових виробництв, Харчова хімія, Сучасні технології харчування, Товарознавство та управління закупівлями, Основи проектування обладнання в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі інтегрованих технологій, процесів і апаратів у 2002–2023 рр. Комплексні системи визначення складових дисципліни зумовили компетентності та якість матеріалу, а питання, що розглядаються пропущені через призму власного творчого сприйняття, що робить матеріал особливо цінним. Розробки проведені з застосуванням сучасних високоефективних науково-обґрунтованих технологій виробництва карамелі, наприклад, від різновидів аналізу класифікації-ідентифікації, загальних понять та вимог до різновидів методології визначення показників рівня якості та їх оцінки через вибір алгоритмів аналізу та розрахунків на різних стадіях виробництва та застосування отриманих товарів.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні аспекти фізичної культури і спорту періоду війни
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Кравченко, Вікторія Олегівна; Бухкало, Світлана Іванівна
    Дослідження спрямоване на виявлення зв’язків основних характеристик комплексних систем аспектів фізичної культури і спорту як середовища існування людини у період бойових дій – війни на території України. Напрямки можливостей фізичної культури і спорту розглянуті у сукупності взаємодії з навколишнім простором з метою попередження розповсюдження різновидів захворювань та безпекою навколишнього середовища. Предметом дослідження є властивості середовища: вплив на стан здоров'я людини, а метою – розробка профілактичних заходів, що забезпечують збереження оптимального здоров'я людини, його довготривалої фізичної і творчої активності за рахунок раціональних заходів та методів фізичної культури і спорту.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження загальної технології водню за оптимальними параметрами як складова комплексного розвитку ассоціацій EFCE та CFE-UA
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Зіпунніков, Микола Миколайович; Бухкало, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз перспектив розвитку водневої енергетики на території ЄС та України. Розглянуто можливості реалізації проектів та технології виробництва зеленого водню для промислового використання. Наведено умови реалізації проекту зі створення науково-дослідницького комплексного центру технології водню та водневих паливних елементів. Виконано огляд публікацій присвячених процесу отримання водню з води. Розглянуті основні чинники, які впливають на перебіг реакцій при отриманні водню з води із використанням сплавів. Рекомендовані сплави для отримання водню на автономних об’єктах. Наведено складові алгоритму дослідження з урахуванням системи факторів процесу виходячи з аналізу літературних даних з технології виробництва водню методом електролізу води. Встановлено загальні принципи розрахунку газогенераторів, які повинні базуватися на основних положеннях термодинаміки гетерогенних процесів: класична термодинаміка багатофазних та гетерогенних систем.
  • Ескіз
    Документ
    Приклади визначення взаємозв'язків та аналізу падіння видобутку та роботи свердловини
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Зезекало, Іван Гаврилович; Бухкало, Світлана Іванівна; Іваницька, Ірина Олександрівна; Агейчева, Олександра Олександрівна
    Проаналізовано важливість вибору способів експлуатації свердловин. У статті розглянуто метод кривої падіння Арпса як ефективний метод, що дозволяє надійно та ефективно прогнозувати дебіль свердловини, необхідний параметр для оптимального та правильного вибору роботи свердловини. Прогноз дебіту свердловин на родовищах із запасами високов’язкої нафти є однією з найскладніших задач при розробці нафтових родовищ. Доведено, що використання методу Арпс спрощує це завдання, оскільки швидко і легко дає правильні результати. Доведено, що аналіз зниження видобутку є засобом виявлення проблем продуктивності у свердловинах, щоб оцінити їхню майбутню продуктивність та очікуваний термін служби. Досліджено використання Платформи Harmony Enterprise, що призначена для аналізу продуктивності нафтових і газових свердловин та оцінки запасів, з метою створення загальних корпоративних робочих процесів, використання технічних знань та обміну інтерпретаціями, що дає можливість визначити перспективні активи, оцінку і стратегію розвитку. Результати даної роботи є дуже важливими та необхідними для подальшого дослідження та аналізу падіння видобутку та аналіз роботи свердловини.