Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Сумішева олія як джерело сквалену
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Зекунова, Тетяна Іванівна
  • Ескіз
    Документ
    Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2010) Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна
    Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт, що складається з суміші рослинних олій, який відрізняється тим, що як основу рослинних олій він містить суміш рафінованих соєвої (50-80 мас. %), амарантової (5-15 мас. %), нерафінованої кунжутної (5-15 мас. %) олій та -каротин у концентрації 0,010-0,020 % від об'єму олійної основи, при цьому співвідношення полінасичених жирних кислот омега-6 та омега-3 в основі - (9:1)-(10:1).
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу активності ферментного комплексу на стабільність до окиснення ліпідів насіння льону
    (Національний технічний університет "Харкіський політехнічний інститут", 2021) Бєлінська, Анна Павлівна; Мироненко, Лілія Сергіївна; Кукушкін, А. І.; Дідух, Д. С.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація олійних розчинів БАР від окиснювального псування
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2013) Бєлінська, Анна Павлівна; Черевична, Наталія Іванівна; Жирнова, Світлана Вікторівна; Петров, Сергій Олександрович
  • Ескіз
    Документ
    Розробка майонезу, збалансованого за складом поліненасичених жирних кислот
    (НТУ "ХПІ", 2010) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Черевична, Наталія Іванівна; Зекунова, Тетяна Іванівна
    Рассмотрен вопрос усовершенствования жировой основы майонезов. Исследованы органолептические, физико-химические и микробиологические показатели майонеза со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот. Определено, что стабильность к окислительной порче разработанного продукта увеличилась в 2,8 раз по сравнению контролем.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка олій нового покоління
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Федякіна, Зоя Павлівна; Петров, Сергій Олександрович
    Установлено, что среди возможных методов получения масел со сбалансированным составом как полиненасыщенных жирных кислот (ПНЖК) ω-6 и ω-3 так и мононенасыщенных жирных кислот (МНЖК), наиболее экономичным, по сравнению с селекцией, генной инженерией, химической или ферментативной переэтерификациями, может стать купажирования масел. В данной статье определены физико-химические показатели, жирнокислотный состав и биологическая ценность предложенных для составления купажей масел. Рассчитаны и приведены рецептуры некоторых купажей.