Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Використання діоксиду вуглецю для одержання жирних кислот з соапстоку(ПП "Технологічний Центр", 2015) Мольченко, Світлана Миколаївна; Демидов, Ігор МиколайовичНаведено результати дослідження щодо одержання жирних кислот шляхом вуглекислотного розкладання їх мил. Отримані експериментальні дані доводять можливість одержання жирних кислот з використанням діоксиду вуглецю. Визначені раціональні технологічні параметри та отримана апроксимаційна модель цього процесу. Проаналізовано жирнокислотний склад одержаних жирних кислот, який визначали методом газорідинної хроматографії.Документ Етоксилювання та метоксилювання соняшникової олії для одержання мастильних матеріалів(НТУ "ХПІ", 2018) Касьяненко, Любов Миколаївна; Сорочинський, В. М.; Демидов, Ігор МиколайовичДокумент Деякі складові дослідження комплексного антиоксиданту(Національний університет харчових технологій, 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Демидов, Ігор Миколайович; Білоус, О. В.Документ Одержання жирних кислот з соапстоку шляхом розкладання мила карбонатною кислотою(НТУ "ХПІ", 2015) Мольченко, Світлана Миколаївна; Демидов, Ігор Миколайович; Ведь, Валерій ЄвгеновичЖирні кислоти – цінні продукти, що знаходять своє застосування в самих різних галузях народного господарства. Одним з їхніх джерел є відходи лужної рафінації рослинних олій – соапстоки. Недоліками сучасної технології виділення жирних кислот є підвищені витрати сірчаної кислоти і соди, а також наявність шкідливих речовин, що надходять в навколишнє середовище у вигляді сульфату натрію і водорозчинних органічних домішок. У даній статті наведено результати дослідження щодо одержання жирних кислот шляхом вуглекислотного розкладання їх мил. Отримані дані доводять можливість одержання жирних кислот шляхом розкладання натрієвих солей жирних кислот (мил) карбонатною кислотою. Визначені раціональні технологічні параметри та отримана апроксимаційна модель цього процесу. Проаналізовано жирнокислотний склад одержаних жирних кислот, який визначали методом газорідинної хроматографії.