Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз кількісного вмісту бета-каротину та вітаміну А в молочних пруктах(Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2009) Варанкіна, Олександра Олександрівна; Кричковська, Лідія ВасилівнаПроаналізовано питання нестачі провітаміну А та вітаміну А в раціонах харчування українського населення. Проведено аналіз кількісного вмісту бета-каротину та вітаміну А в молочних продуктах, що представлені на сучасному ринку України.Документ Застосування β-каротину біотехнологічного походження у функціональних жирових продуктах(Одеська державна академія харчових технологій, 2009) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія ВасилівнаРозглянуто питання дефіциту поліненасичених жирних кислот та β-каротину серед населення України, подано шлях вирішення даної задачі. На основі рослинних олій та каротину біотехнологічного походження створено вітамінізований продукт харчування, що має збалансований жирнокислотний склад і стабільність до окисного псування. Визначено, що період індукції розробленого продукту при 90 °С збільшилася в 2 рази у порівнянні з розчином каротину у соняшниковій олії подібної концентрації.Документ Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2010) Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна ПавлівнаВітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт, що складається з суміші рослинних олій, який відрізняється тим, що як основу рослинних олій він містить суміш рафінованих соєвої (50-80 мас. %), амарантової (5-15 мас. %), нерафінованої кунжутної (5-15 мас. %) олій та -каротин у концентрації 0,010-0,020 % від об'єму олійної основи, при цьому співвідношення полінасичених жирних кислот омега-6 та омега-3 в основі - (9:1)-(10:1).Документ Показники якості низькокалорійного соусу з концентратом виноградних вичавок(Національний університет харчових технологій, 2016) Анан'єва, Валерія Вікторівна; Кричковська, Лідія Василівна; Якушко, Вікторія СергіївнаДокумент Зміна якісних показників стабілізованої купажованої олії з додаванням β-каротину при зберіганні(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Петров, Сергій Олександрович; Черевична, Наталія ІванівнаДокумент Обгрунтування комплексу антиоксидантів для стабілізації косметичного крему(НТУ "ХПІ", 2015) Марченко, Валерія Сергіївна; Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна ПавлівнаУ статті запропоновано комплекс антиоксидантів для захисту від окиснювального псування косметичного крему, збагаченого на ω-3 поліненасичені жирні кислоти. Визначено залежність періоду індукції окиснення жирової основи косметичного крему від вмісту і співвідношення обраних антиоксидантів. Обґрунтовано співвідношення антиоксидантів та їх дозування у складі косметичного продукту.Документ Дослідження протиопікової дії емульсійного косметичного засобу(НТУ "ХПІ", 2014) Кричковська, Лідія Василівна; Марченко, Валерія Сергіївна; Бєлінська, Анна Павлівна; Анан'єва, Валерія ВікторівнаУ роботі проведено дослідження протиопікової дії емульсійного косметичного крему, до складу якого входять природні антиоксиданти сезамом, сезамін та β-каротин. За допомогою оцінки стану шкірного покриву добровольців після опромінення ультрафіолетовим опроміненням доведено синергітичну дію даних антиоксидантів у складі косметичного засобу.Документ Стабілізація поліненасичених жирних кислот і каротину в функціональних продуктах харчування(НТУ "ХПІ", 2013) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Жирнова, Світлана Вікторівна; Петров, Сергій ОлександровичВ статті подано інформацію щодо розробки складу вітамінізованої рослинної олії, стабільної до окислювального псування за рахунок природних складових, що забезпечує необхідну фізіологічну потребу населення у β-каротині та незамінних поліненасичених жирних кислотах ω-6 и ω-3