Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Безпека праці в надзвичайних умовах
    (Видавництво "Факт", 2024) Райко, Валентина Федорівна; Янчик, Олександр Григорович; Масікевич, Юрій Григорович; Масікевич, Андрій Юрійович; Семенов, Євгеній Олександрович; Ільїнська, Ольга Ігорівна; Толстоусова, Оксана Валеріївна
    Наведено теоретичні основи та практичні заняття за програмою дисципліни «Безпека праці в надзвичайних умовах» по організації безпечних умов праці та з питань запобігання можливих аварійних ситуацій при виконання робіт підвищеної небезпеки на потенційно небезпечних об’єктах, під час аварій та у звичайних умовах. Призначено для здобувачів вищої освіти вищих навчальних закладів.
  • Ескіз
    Документ
    Основи професійної безпеки та здоров'я
    (ФОП Глібка С. В., 2023) Масікевич, Юрій Григорович; Райко, Валентина Федорівна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Масікевич, Андрій Юрійович; Янчик, Олександр Григорович; Семенов, Євгеній Олександрович
    У підручнику викладено теоретичні основи безпеки життєдіяльності, детально проаналізовано правові та організаційні основи безпеки праці та виробничої безпеки. Подано зміни трудового законодавства у зв’язку із введенням воєнного стану; докладно представлено основи індивідуального та популяційного здоров’я людини. Викладено базові поняття гігієни та фізіології праці. Представлено матеріал по формуванню у студентів вмінь і навичок для організації безпечних умов праці на виробництві при використанні електроус- тановок та забезпеченню пожежної безпеки персоналу і захисту населення в надзвичайних ситуаціях. Підручник призначено для студентів усіх спеціальностей та усіх форм навчання.
  • Ескіз
    Документ
    Ризики при обслуговуванні печі для обсмажування кави
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Зайцева, Ксенія Олександрівна; Райко, Валентина Федорівна
    Розглянуто основні ризики, що супроводжують процес термічної обробки кави та запропоновано методи їх зниження до прийнятних рівнів.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з курсу "Соціально-економічні основи з охорони праці"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Райко, Валентина Федорівна; Семенов, Євгеній Олександрович
    Метою навчальної дисципліни "Соціально-економічні основи охорони праці" є формування знань щодо здатності вирішення проблем і завдань з соціально-економічних питань поліпшення умов праці, підвищення її безпеки, зниження виробничого травматизму і захворюваності. Набуття практичних вмінь і навичок по соціальній та економічній оцінці заходів та засобів охорони праці з урахуванням умов господарювання у ринковій економіці.