Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Жадан, Тетяна Андріївна; Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів – це дисципліна, що спрямована на вивчення сучасних інноваційних технологій, які застосовуються у виробництві продукції та обслуговуванні споживачів у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Курс охоплює такі аспекти, як автоматизація процесів, впровадження новітнього обладнання, використання IT-рішень для підвищення ефективності та якості обслуговування клієнтів. Особливу увагу приділяється трендам у галузі гастрономії, екологічним стандартам, а також питанням сталого розвитку та інноваційного підходу до обслуговування гостей. Студенти отримають знання про технології, що сприяють підвищенню конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанної індустрії, зокрема у питаннях цифровізації, автоматизації та впровадження нових сервісів. Мета та цілі дисципліни – формування компетентностей у майбутніх фахівців з системних знань щодо технологій створення товарів та послуг, розуміння особливостей функціювання підприємств, організацій, установ, необхідних для набуття навичок самостійної роботи щодо прийняття управлінських рішень або надавання консультаційних послуг для визначення напрямків інноваційного розвитку підприємств та організацій.
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства". Частина 1
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства є спеціальною (фаховою) дисципліною, яка вивчає принципи проєктування, архітектурно-планувальні рішення та дизайн інтер'єрів об'єктів готельного і ресторанного бізнесу. Ця дисципліна включає такі аспекти, як: функціональне зонування, організація простору для ефективного функціонування різних частин закладу; естетичний дизайн, створення привабливого й комфортного інтер'єру, який відповідає загальній концепції закладу та приваблює гостей; ергономіка та безпека, забезпечення зручності та безпеки для персоналу та відвідувачів; інноваційні рішення, використання новітніх технологій у дизайні та обладнанні закладів для підвищення ефективності, екологічності та комфорту. Дисципліна «Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства» має на меті підготовку фахівців у сфері готельно-ресторанного бізнесу, які здатні ефективно планувати, проектувати та оформляти простори, де надаються послуги гостинності.
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства". Частина 1
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Технологія продукції ресторанного господарства – це дисципліна, що охоплює процеси розробки, виготовлення та реалізації кулінарної продукції в закладах ресторанного господарства. Основна мета полягає у створенні якісних та безпечних страв, що відповідають сучасним вимогам харчування та задовольняють смаки споживачів. Основні аспекти технології продукції ресторанного господарства: створення нових страв з урахуванням кулінарних традицій, нових трендів та особливостей попиту на ринку; оптимізація всіх етапів приготування страв: від підготовки сировини до подачі готової продукції; дотримання санітарно-гігієнічних норм на всіх етапах виробництва для забезпечення безпечності продукції; вибір та застосування сучасного обладнання для приготування та зберігання страв, що допомагає підвищити якість та швидкість обслуговування; використання нових технологій, таких як молекулярна кухня, низькотемпературне приготування, вакуумне пакування (су-від) тощо; контроль за смаковими, органолептичними та фізико-хімічними характеристиками готових страв для відповідності стандартам. Технологія відіграє ключову роль у забезпеченні високого рівня обслуговування та якості продукції в ресторанному бізнесі. Мета та цілі дисципліни – формування базових знань з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, оволодіння основними правилами кулінарної обробки продуктів харчування для отримання готової продукції, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо підготовки виробничих процесів у закладах ресторанного господарства, випуску кулінарної продукції і її споживання.
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Мартинова, Вікторія Вікторівна
    Дисципліна спрямована на формування комплексу необхідних знань, які дозволять майбутнім фахівцям кваліфіковано вирішувати питання у сфері раціонального використання та експлуатації професійного устаткування закладів готельно-ресторанного господарства. Мета та цілі дисципліни. - оволодіння теоретичними знаннями та практичними навичками щодо основних видів, принципів дії, правил експлуатації та техніки безпеки професійного устаткування закладів готельно-ресторанного господарства задля підвищення ефективності їх діяльності та конкурентоспроможності.
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Методологія і організація наукових досліджень в галузі"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Стригуль, Лариса Станіславівна
    Дисципліна спрямована на ознайомлення здобувачів вищої освіти з історією розвитку науки, організаційною структурою науки в Україні та НТУ «ХПІ»; сприяє формуванню навичок здійснення наукових досліджень шляхом загальнонаукових і спеціальних методів пізнання. Мета та цілі дисципліни. – формування теоретичних знань з методології і організації наукових досліджень, оволодіння інструментальними засобами дослідження, отримання, зберігання, обробки інформації та застосовувати їх під час вирішення поставлених завдань. Оволодіння навичками публічних ділових і наукових комунікацій з використанням інформаційних технологій задля вирішення поставлених завдань.
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Інноваційні ресторанні технології - це сукупність нових та передових рішень, які використовуються в ресторанній індустрії для покращення обслуговування, підвищення ефективності роботи, залучення клієнтів і оптимізації бізнес-процесів. Ці технології охоплюють широкий спектр інструментів та методів, включаючи: автоматизація та роботизація, цифрові меню та замовлення, системи управління запасами, аналітика та бізнес-інтелект, смарт-кухні, соціальні медіа та маркетинг. Зазначені технології допомагають ресторанам залишатися конкурентоспроможними на ринку, підвищують рівень задоволеності клієнтів і сприяють зростанню прибутків. Мета та цілі дисципліни – формування у студента необхідних знань про інновацій ресторанні технології як про розділ визначення тенденцій у нових технологіях продукції ресторанного господарства і бізнесу, альтернативних видів сировини, новацій у наданні ресторанних послуг: детальний розгляд наукового обґрунтування; аналіз, загальна характеристика й особливості сировини, напівфабрикатів та продуктів; вибір різновидів методів аналізу з вирішення різновидів завдань за допомогою інноваційних методів та програм, їх особливостей; вивчення причин виникнення виготовлення неякісної продукції.
  • Ескіз
    Публікація
    Конспект лекцій з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина Вікторівна
    Девелопмент та управління ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі - це процеси планування, організації, керування і контролю, спрямовані на ефективне використання різних ресурсів (таких як фінанси, персонал, матеріали, обладнання, інформація тощо) з метою досягнення стратегічних цілей та забезпечення якісного обслуговування гостей. Ці процеси включають в себе розробку стратегій розвитку, найм та управління персоналом, контроль за фінансами, управління якістю обслуговування, маркетинг та просування бренду, а також впровадження інноваційних технологій для поліпшення ефективності та конкурентоспроможності підприємства. Мета та цілі дисципліни – формування спеціальних знань щодо планування та здійснення ресурсного забезпечення діяльності підприємства готельного і ресторанного бізнесу; розробки та прийняття ефективних рішень з питань розвитку підприємств готельного та ресторанного бізнесу, враховуючи цілі, ресурси, обмеження та ризики; навичок забезпечувати їх реалізацію, аналізувати і порівнювати альтернативи, оцінювати ризики та імовірні наслідки їх впливу, ініціювати, розробляти та управляти проектами розвитку суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу із врахуванням інформаційного, матеріального, фінансового та кадрового забезпечення.
  • Ескіз
    Публікація
    Організація туризму
    (2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Формування системи теоретичних знань та прикладних вмінь і навичок щодо організації і технології туристичної діяльності в умовах конкуренції на ринку туристичних послуг, а також вирішення конкретних соціально-економічних завдань, що виникають у сфері туристичної індустрії в процесі заснування власного туристичного бізнесу і управління туристичними підприємствами.
  • Ескіз
    Публікація
    Організація власного бізнесу в туристичній галузі
    (2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Формування системи теоретичних знань та прикладних вмінь і навичок щодо організації і технології туристичної діяльності в умовах конкуренції на ринку туристичних послуг, а також вирішення конкретних соціально-економічних завдань, що виникають у сфері туристичної індустрії в процесі заснування власного туристичного бізнесу і управління туристичними підприємствами.
  • Ескіз
    Публікація
    Економіка готелів та ресторанів
    (2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна
    Підприємства готельно-ресторанного бізнесу є важливою складовою сфери послуг, яка динамічно розвивається, посилює свою роль та значення у виробництві валового внутрішнього продукту країни та у вирішенні соціальних проблем суспільства. Розуміння економічної природи даних підприємств, сутності та особливостей вироблених ними продуктів та послуг винятково важливе для управління цими підприємствами.