Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Методичні підходи до оцінки впливу макрооточення на стратегічне управління підприємством
    (НТУ "ХПІ", 2009) Каретнікова, Валентина Степанівна; Побережний, Роман Олегович
    Стаття присвячена питанням сучасного впливу макрооточення на стратегічне управління підприємством, необхідності розробки моделей оцінки такого впливу.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека кризофобії в Україні
    (НТУ "ХПІ", 2009) Каретнікова, Валентина Степанівна; Велиховецька, О. В.
    Проведено оцінку фінансового стану банківської системи в Україні та розроблено заходи, спрямовані на локалізацію кризових передумов.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості інноваційної діяльності на підприємствах олійно-жирового комплексу в умовах конкурентного середовища
    (НТУ "ХПІ", 2014) Соколова, Л. В.; Каретнікова, Валентина Степанівна
    В даній статті проведено аналіз інноваційної діяльності підприємств олійно-жирового комплексу. Розглянуто пріоритетні інноваційні напрямки в олійно-жировому виробництві, які зможуть значно підвищити ефективність суб’єктів господарської діяльності та забезпечити конкурентоспроможність олійно-жирової продукції на вітчизняному та світовому ринках.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження економічної ефективності вітчизняного виробництва харчових ПАР
    (НТУ "ХПІ", 2012) Сокол, Ганна Ігорівна; Каретнікова, Валентина Степанівна; Демидов, Ігор Миколайович
    У статті наведено розрахунок собівартості харчових поверхнево-активних речовин, одержаних шляхом етанолізу харчових жирів з додаванням гліцеролу. Проаналізовано зниження витрат на виробництво маргаринової продукції із використанням нового емульгатору та доведено економічну ефективність нової технології.
  • Ескіз
    Документ
    Економічні проблеми інноваційних технологій переробки насіння соняшника
    (НТУ "ХПІ", 2013) Каретнікова, Валентина Степанівна; Сокол, Ганна Ігорівна; Перевалов, Леонід Іванович; Тесленко, С. О.
    Наводяться дослідження та аналіз пріоритетних напрямів розробки та впровадження інноваційних проектів олієжирових виробництв. Проводиться розрахунок економічної доцільності використання методу обрушення насіння соняшника з використанням рідкого азоту, наводяться переваги цього методу у порівнянні з традиційним.