Професійна ідентичність особистості

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Стаття присвячена розкриттю сутності поняття «професійна ідентичність». На підставі аналізу різних поглядів та підходів у статті здійснено спробу теоретично обґрунтувати сутність професійної ідентичності, виокремити її структурні компоненти та основні чинники, що впливають на її становлення. З’ясовано основні чинники, які впливають на формування професійної ідентичності, а саме: саморефлексія, моделювання, наслідування професійних взірців майбутнього фаху, чітке визначення свого місця і ролі у майбутній професії.
The authors elucidate the nature of the concept of "professional identity". Based on the analysis of different views and approaches in the article attempts to substantiate theoretically the essence of professional identity, highlight its structural components and the main factors influencing its formation. Found out the key factors that influence the formation of professional identity, namely, self-reflection, modeling, imitation future profession professional models, a clear definition of its role and place in a future profession.

Опис

Ключові слова

професія, самовизначення особистості, освіта, Я-концепція, фахівець, profession, professional identity, identity, self-identity, education, self-concept, specialist

Бібліографічний опис

Бондаренко К. О. Професійна ідентичність особистості / К. О. Бондаренко // Проблеми та перспективи формування національної гуманітарно-технічної еліти : зб. наук. пр. / ред. Л. Л. Товажнянський, О. Г. Романовський. – Харків : НТУ "ХПІ", 2015. – Вип. 44 (48) : матер. міжнар. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих вчених : "Психолого-педагогічні аспекти формування управлінського потенціалу сучасної молоді: теорія і практика", 21 жовтня 2015 р. – С. 73-82.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в