Перспективи використання олії насіння сафлору у харчових та косметичних продуктах
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПІ"
Анотація
В даній статті представлений матеріал з огляду можливостей використання сафлорової олії в косметичній та харчовій промисловості. Відомо, що ця олія є лідером за вмістом есенціальної лінолевої кислоти, використовується для деяких медичних та фармацевтичних цілей. Виходячи з розглянутих матеріалів, можна констатувати, що сафлорова олія, враховуючи її корисні та безпечні для людини показники, може бути рекомендована для досліджень її використання в косметичній та харчовій промисловості.
This paper gives a material taking into account possibilities of using safflower oil in cosmetic and food industries. It is known that this oil is very common for use in agriculture, for some of the medical and pharmaceutical research. In terms of the examined literature, we can establish a fact thatsafflower oil, in consideration of its safe for human indices, can be recommended for studies of its use in cosmetic and food industries.
This paper gives a material taking into account possibilities of using safflower oil in cosmetic and food industries. It is known that this oil is very common for use in agriculture, for some of the medical and pharmaceutical research. In terms of the examined literature, we can establish a fact thatsafflower oil, in consideration of its safe for human indices, can be recommended for studies of its use in cosmetic and food industries.
Опис
Ключові слова
кліматичні умови, сафлор красильний, олія сафлора, лінолева кислота, харчова промисловість, косметичні засоби, safflower oil, linoleic acid, food substances, makeup preparations
Бібліографічний опис
Мироненко Л. С. Перспективи використання олії насіння сафлору у харчових та косметичних продуктах / Л. С. Мироненко, В. К. Тимченко, Є. А. Криштоп // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2016. – № 29 (1201). – С. 62-65.