Оптика, атомна і ядерна фiзика: посібник з розв'язання задач

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Навчально-методичний посібник "Оптика, атомна і ядерна фізика" базується на лекційному курсі, який протягом тривалого часу читається на кафедрі фізики НТУ "ХПІ" для студентів усіх спеціальностей та усіх форм навчання. Посібник складається з десяти розділів, кожен з яких містить теоретичну, практичну і контрольну частини. В теоретичній частині кожного розділу наведено основні закони і формули. Практична частина містить завдання різного ступеня складності з докладним аналізом і розв’язаннями. Завершує кожен розділ добірка контрольних завдань із відповідями. Така структура навчально-методичного посібника дозволяє використовувати його для вивчення матеріалу курсу як у якості додатку до аудиторних занять, так і для самостійної роботи, не звертаючись при цьому до додаткових джерел інформації. Посібник призначений для студентів усіх спеціальностей вищих технічних навчальних закладів і широкого кола читачів, які вивчають фізику самостійно. В рамках підготовки до видання цього посібника була розроблена його електронна версія, яка також доступна студентам для використання.

Опис

Ключові слова

навчально-методичний посібник, геометрична оптика, хвильова оптика, поляризація світла, радіоактивність, фотони, інтерференція світла, теплове випромінювання, елементи квантової механіки, дифракція світла

Бібліографічний опис

Водоріз О. С. Оптика, атомна і ядерна фiзика: посібник з розв'язання задач [Електронний ресурс] : навч.-метод. посібник / О. С. Водоріз, О. А. Любченко, Т. В. Тавріна ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2021. – 172 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/54001.