Курс лекцій з навчальної дисципліни "Рециклінг та ресурсозбереження в галузі"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Викладені основні питання щодо впровадження технологій рециклінгу та ресурсозбереження на коксохімічних, нафтопереробних та нафтохімічних підприємствах України. Представлено основні терміни та визначення в сфері поводження з відходами, а також їх класифікацію, визначено основні джерела виникнення відходів. Наведено характеристику основних методів переробки різних видів промислових відходів з метою отримання будівельних, господарських матеріалів, а також різних видів паливно-мастильних матеріалів. Призначено для студентів спеціальності 161 - «Хімічні технології та інженерія» денної та заочної форм навчання та працівників, які проходять професійне навчання у системі підготовки персоналу підприємств коксохімічної, нафтопереробної та нафтохімічної галузей України.

Опис

Ключові слова

курс лекцій, паливно-енергетичні ресурси, хімічні технології, переробка відходів, гумова промисловість, нафтопродукти, коксохімічне виробництво

Бібліографічний опис

Григоров А. Б. Курс лекцій з навчальної дисципліни "Рециклінг та ресурсозбереження в галузі" [Електронний ресурс] : для студентів ден. та заоч. форм навчання освіт. ступеня "магістр" спец. 161 "Хімічні технології та інженерія" / А. Б. Григоров ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2023. – 123 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/63538.