Методичні вказівки до лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Біохімія пива"
Loading...
Date
Authors
item.page.orcid
item.page.doi
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
Abstract
Технологічний контроль має велике значення в кожній галузі харчового виробництва. Контроль в технології бродильних виробництв має ряд особливостей, що відображають характер біохімічних процесів по перетворенню складових сировини. В результаті таких перетворень напівпродукти суттєво відрізняються від сировини, а готовий продукт має ще більше відмінностей. Це насамперед відноситься до виробництва солоду та пива. В процесі виробництва солоду та пива технохімічний контроль виконує такі функції: ‒ контроль якості сировини; в сировині дуже важливо визначити вміст цінних для виробництва речовин та небажаних домішок; ‒ контроль якості напівфабрикатів; інформація щодо складу напівфабрикатів дає можливість контролювати та регулювати хід технологічного процесу; ‒ контроль якості готового продукту, відповідність його нормативній документації. У виробництві солоду і пива приділяється виключна увага контролю якості ячменю, так як від властивостей ячменю залежить доброякісність солоду та склад пива.
Description
Citation
Методичні вказівки до лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Біохімія пива" [Електронний ресурс] : для для студентів другого магістерського рівня освіти денної та заочної форм навчання зі спец. 181"Харчові технології" / уклад.: Т. В. Арутюнян ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2025. – 58 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/87046