Study on antioxidants extraction from oak bark and their use for oxidation stability of sunflower oil

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

National university of food technologies

Анотація

Food industry requires the antioxidants obtained from natural raw materials. It is important to establish the methods for incorporation of hydrophilic antioxidants to oil and fat products. Materials and methods. Oak bark was used as the raw material for the obtaining of antioxidants. The aqueous-ethanol solutions, alkali and acid addition, and microwave treatment were used for flavonoid extraction. The dry substances content in the extracts was determined gravimetrically. The kinetics of sunflower oil initiated oxidation was studied using a volumetric method in the presence of azobisisobutyric acid dinitrile

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Study on antioxidants extraction from oak bark and their use for oxidation stability of sunflower oil / Anastasiya Demidova, Tamara Nosenko, Volodymyr Bahmach, Evgeniya Shemanska, Svitlana Molchenko // Ukrainian Food Journal = Український науковий журнал про продукти харчування. – 2021. – Vol. 10, iss. 3. – P. 552-563.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в