Методичні вказівки до виконання лабораторних занять з навчальної дисципліни "Аналітичний контроль і стандартизація продуктів біотехнології"
Вантажиться...
Дата
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник/консультант
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
Анотація
Основна мета методичних вказівок до лабораторних робіт – закріпити знання, отримані при вивченні теоретичного курсу, оволодіти загальними методами контролю продуктів харчової та фармацевтичної біотехнології, а також вивчити методи контролю харчової сировини. Виконуючи лабораторні роботи, необхідно вивчити хімічні, фізико-хімічні, фізичні та органолептичні методи визначення складу та якості сировини і товарної продукції, у разі потреби дати оцінку їх якості. В методичних вказівках до лабораторних робіт описані роботи, що знайомлять студентів з виробництвом окремих продуктів з одночасним дослідженням одного із процесів. Деякі із цих робіт в зв’язку з довго тривалістю їх проведення за відсутності необхідного обладнання можуть бути перенесені у виробництво або в якості індивідуальних завдань видані студентам на період виробничої практики. Також під час проведення лабораторних робіт відбувається ознайомленням студентів з оцінкою якості сировини, що надходить і готової продукції, з нормативно-технічною документацією. Методичні вказівки містять 2 розділи: 1) Оцінка якості сировини та готової продукції промислової біотехнології; 2) Аналітичний контроль продукції фармацевтичної біотехнології. Основна мета методичних вказівок полягає в тому, щоб допомогти студентам систематизувати теоретичний матеріал та набути практичних навичок і вмінь, навчитись працювати в умовах діючого підприємства та знаходити вузькі місця, дотримуючись правил техніки безпеки.
Опис
Ключові слова
методичні вказівки, лабораторна робота, біотехнологія, аналітичний контроль, стандартизація продуктів, біоінженерія
Бібліографічний опис
Методичні вказівки до виконання лабораторних занять з навчальної дисципліни "Аналітичний контроль і стандартизація продуктів біотехнології" [Електронний ресурс] : для студентів студентів денної та заочної форм навчання за спец. 162 "Біотехнології та біоінженерія" / уклад.: О. В. Звягінцева, І. А. Бєлих, С. І. Самойленко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2025. – 46 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/89905
