Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Препарат іммобілізованих амілолітичних ферментів
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2013) Омельченко, Володимир Сергійович; Кричковська, Лідія Василівна
    Препарат іммобілізованих амілолітичних ферментів містить ферментативний препарат, носій у вигляді магнітних мікрочастинок окису заліза різної валентності.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка майонезу, збалансованого за складом поліненасичених жирних кислот
    (НТУ "ХПІ", 2010) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Черевична, Наталія Іванівна; Зекунова, Тетяна Іванівна
    Рассмотрен вопрос усовершенствования жировой основы майонезов. Исследованы органолептические, физико-химические и микробиологические показатели майонеза со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот. Определено, что стабильность к окислительной порче разработанного продукта увеличилась в 2,8 раз по сравнению контролем.
  • Ескіз
    Документ
    Використання загусників некрохмальної природи в рецептурі емульсійного продукту функціонального призначення
    (НТУ "ХПІ", 2015) Кричковська, Лідія Василівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна
    Стаття присвячена експериментальному дослідженню застосування загусників некрохмальної природи у рецептурі низькокалорійного майонезу. Отримано діаграму залежності в'язкості емульсійного продукту від концентрації і співвідношення загусників, а також визначено концентрації загусників, при яких продукт має оптимальні показники в'язкості емульсії. Обгрунтовано доцільність використання загусників некрохмальної природи у виробництві низькокалорійного майонезу.
  • Ескіз
    Документ
    Соіммобілізація амілолітичних ферментів – амілаз та глюкоамілаз на катіонактивних смолах КУ-2-8 для повного гідролізу крохмалю та декстринів
    (НТУ "ХПІ", 2011) Омельченко, В. С.; Кричковська, Лідія Василівна
    Проведено досліди щодо іммобілізації та підвищення стабільності препаратів амілолітичних ферментів для декрохмалізації яблучного відновленого соку та ультра фільтрованого концентрату. Було досліджено параметри операційних умов роботи ферменту , іммобілізованого на носіях, котрі мають найбільше значення у промислових умовах.