Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Косметичний крем для сухої шкіри, збагачений поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016) Кричковська, Лідія Василівна; Марченко, Валерія Сергіївна; Папченко, Вікторія Юріївна; Матвеєва, Тетяна Вікторівна
    Косметичний крем для сухої шкіри являє собою емульсійний крем, що містить воду, гліцерин, стеарин косметичний, екстракти, вітаміни Е та А. Додатково крем збагачений поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами за рахунок введення купажованої олії, котра збалансована за вмістом жирних кислот, ланоліну безводного, воску емульсійного, бджолиного воску, екстракту прополісу, тіотриазоліну та ефірної олії апельсину. При цьому співвідношення поліненасичених жирних кислот ω-6 до ω-3 в основі складає 5:1.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування комплексу антиоксидантів для стабілізації косметичного крему
    (НТУ "ХПІ", 2015) Марченко, Валерія Сергіївна; Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна
    У статті запропоновано комплекс антиоксидантів для захисту від окиснювального псування косметичного крему, збагаченого на ω-3 поліненасичені жирні кислоти. Визначено залежність періоду індукції окиснення жирової основи косметичного крему від вмісту і співвідношення обраних антиоксидантів. Обґрунтовано співвідношення антиоксидантів та їх дозування у складі косметичного продукту.