Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Тверде мило
    (ДП "Український інститут промислової власності", 2001) Гладкий, Федір Федорович; Арутюнян, Норайр Степанович; Корнена, Олена Павлівна; Стахурський, Олександр Дмитрович; Гладкий, Валентин Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Виноградний, Микола Миколайович; Гасюк, Лариса Василівна; Губанова, Валентина Андріївна; Горпинко, Юлія Генадіївна; Шапошник, Олександр Васильович; Кривенко, Володимир Федорович; Янова, Лідія Іванівна; Глущенко, Катерина Арсентіївна; Жиліна, Світлана Сергіївна; Логачов, Володимир Юрійович
    Твердое мыло, содержащее натриевые соли жирных кислот, добавки и воду, отличающееся тем, что оно дополнительно содержит этаноламиновые производные гидроксикарбоновых и/или дикарбоновых кислот, а от 80 до 100% массы натриевых солей жирных кислот составляют соли кислот с числом атомов углерода более 15 при следующем соотношении компонентов, мас. %: натриевые соли жирных кислот 40,0-90,0 этаноламиновые производные гидроксикарбоновых и/или дикарбоновых кислот 0,2-5,0 добавки, вода остальное.