Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Особенности обрушивания гибридов подсолнечника в замороженном состоянии
    (НТУ "ХПИ", 2015) Тесленко, С. А.; Перевалов, Леонид Иванович; Врюкало, Е. П.
    В статье исследованы физико-механические свойства высокомасличных гибридов подсолнечника и рассмотрено влияние предварительной подготовки семян подсолнечника к обрушиванию на особенности их обрушивания, количественные и качественные показатели процесса. Установлен положительный эффект применения предварительного искусственного охлаждения на процесс обрушивания. Определено влияние технологических параметров процесса на обрушивание высокомасличных гибридов подсолнечника. Найдены условия, которые позволяют получить высокую степень обрушивания, 90% и более, для любых гибридов подсолнечника