Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики реакції амідування соняшникового фосфатидного концентрату
    (НТУ "ХПІ", 2008) Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна; Гетманцев, О. М.
    Досліджено склад соняшникового фосфатидного концентрату. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з соняшниковим фосфатидним концентратом при мольному відношенні 1:3 в інтервалі температур 353-423 К протягом трьох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри. Досліджено адсорбційну здатність отриманих продуктів реакції.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реакції амідування бджолиного воску
    (НТУ "ХПІ", 2009) Мельник, Анатолій Павлович; Гетманцев, О. М.
    Досліджено характеристики бджолиного воску. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 в інтервалі температур 473-513 К протягом двох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску
    (НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Левчук, І. В.; Гетманцев, О. М.
    Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційний склад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оцінено фізико-хімічні показники одержаних спиртів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реакції одержання аміномодифікованого воску
    (НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Гетманцев, О. М.
    Визначено характеристики бджолиного воску. Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин.