Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбційно-активна присадка "Амірол-М"
    (Державне патентне відомство України, 1999) Стахурський, Олександр Дмитрович; Губанова, Валентина Андріївна; Горпінко, Юлія Генадіївна; Шапошник, Олександр Васильович; Боханов, Дмитро Федорович; Македонський, Олег Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Гладкий, Валентин Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Виноградний, Михайло Миколайович; Гасюк, Лариса Василівна; Глущенко, Катерина Арсентіївна; Жиліна, Світлана Сергіївна; Логачов, Володимир Юрійович
    Адсорбционно-активная присадка, содержащая продукт конденсации полифункциональных кислородсодержащих соединений с тризтаноламином, отличающаяс я тем, что в качестве продукта конденсации полифункциональных кислородсодержащих соединений с триэтаноламином она содержит продукт полимеризации и конденсации с тризтаноламином жирных кислот, выделенных из соапстоков светлых растительных масел и модифицированных кислородом воздуха до кислотного числа 150-165 мг КОН/г, а также она дополнительно содержит жирные кислоты, выделенные из соапстоков светлых растительных масел, причем содержание жирных кислот находится в количестве, необходимом для поддержания соотношения триэтанолового мыла (т) и кислоты (п) в молекуле кислого мыла как 1:3, при следующем соотношении компонентов, мас.%: Продукт полимеризации и конденсации с тризтаноламином жирных кислот, выделенных из соапстоков светлых растительных масел и модифицированных кислородом воздуха до кислотного числа 150-165 мг КОН/г 75-81. Жирные кислоты, выделенные из соапстоков светлых растительных масел 19-25.