Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика екстрагування етанолрозчинних речовин макухової крупки соняшнику
    (НТУ "ХПІ", 2013) Матюхов, Дмитро Володимирович
    Статтю присвячено вивченню закономірностей екстрагування олії та інших речовин з макухи соняшнику абсолютованим етиловим спиртом. Визначена кількість екстрактивних етанолрозчинних речовин макухи соняшнику, яка дорівнює 29,1±1,7 % при олійності 15,7 %. Отримано дані з накопичення екстрактивних речовин окремо для розчинних і нерозчинних в діетиловому ефірі. Встановлено, що за дві години вилучається 77,3±1,7 % від загальної кількості розчинних в етанолі речовин. Вихід нерозчинних у діетиловому ефірі речовин за цей час становить 55,5 %; розчинних – 96,0 %. Результати, отримані для етилового спирту концентрацією 99,5 % та 98,0 % після трьох та шести стадій екстрагування (гідромодуль 1:4 і 1:10 відповідно) відрізняються на величину, меншу за похибку визначення виходу.