Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Заквашувальна композиція зі змішаних культур біфідобактерій для виробництва кисломолочних продуктів дитячого харчування
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2015) Ткаченко, Наталія Андріївна; Назаренко, Юлія Валентинівна; Некрасов, Павло Олександрович
    The regular consumption of high quality dairy products produced using probiotic bifidobacteria cultures promotes the normalization of children’s intestinal microbiocenosis and the improvement of children’s immune status. In the present work the regularities were established of fermentation of adapted to milk monocultures B. bifidum 1 + B. longum Я3 + B. infantis 512 in sterilized milk enriched with fructose as bifidogenic factor. The recommendations for the composition of the three strain starter of mixed cultures of bifidobacteria were given: for dairy products for infant food with the highest number of viable cells of all three types of bifidobacteria – B. bifidum 1, B. longum Я3 and B. infantis 512 it was recommended to set the ratio of these cultures in starter composition 1 : 1 : 10, the inoculum concentration of the cultures – 1×105, 1×105 and 1×106 CFU/cm3, respectively. The prospectivity of the use of the developed starter composition of mixed cultures of bifidobacteria in the technology of bifidobacteria containing dairy products for infant food with long shelf life was experimentally proved.