Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Міжфазний натяг продуктів реакції амідування ацилгліцеринів діетаноламіном
    (НТУ "ХПІ", 2010) Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна
    Досліджено вплив продуктів реакції амідування соняшникової олії діетаноламіном на поверхневий натяг на межі двох рідин. Визначено величину граничної адсорбції. Побудовано ізотерми міжфазного натягу і адсорбції. Розраховано роботу адсорбції.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу параметрів реакції амідування на ступінь перетворення діетаноламіну
    (НТУ "ХПІ", 2010) Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна
    Проведено пошук оптимальних умов амідування соняшникової олії діетаноламіном. Досліджено вплив мольного відношення реагентів, температури і часу проведення реакції на ступінь перетворення амінного азоту в амідний. Отримано рівняння регресії, яке адекватно описує експеримент.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження одержання поверхнево-активних циклічних азотовмісних органічних речовин
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Крамарев, Сергій Олегович; Малік, Сергій Григорович
    У роботі проведено дослідження реакції взаємодії триацилгліцеринів соняшникової олії з β-гідроксіетилетилендіаміном. Досліджено одержання алкілімідазолинів за реакцією амідування. Знайдено умови реакції, а саме мольне відношення вихідних реагентів, температура і тривалість реакції, при яких досягнуто утворення максимальної концентрації алкілімідазолинів.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання піномиючої композиції
    (НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна
    Створено піномиючу композицію на основі продуктів реакції амідування соняшникової олії діетаноламіном. Визначено в’язкість отриманих композицій. Встановлено можливість використання отриманих продуктів, як згущувачів у складі піномиючої композиції.