Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Экстракт из безлузгового ядра подсолнечника - антиоксидант для кондитерского жира
    (НТУ "ХПИ", 2015) Добрунов, Дмитрий Евгеньевич; Пивень, Елена Николаевна; Перевалов, Леонид Иванович
    У статті запропоновано спосіб стабілізації кондитерського жиру шляхом додавання екстрактів, вилучених з безлушпинного ядра соняшнику з використанням кавітаційної установки. Перевірка антиоксидантних властивостей сухих речовин екстрактів зразків соняшникової макухи здійснювалася манометричним методом.
  • Ескіз
    Документ
    Коллективные формы образования
    (НТУ "ХПИ", 2016) Горелый, Алексей Васильевич; Перевалов, Леонид Иванович; Пивень, Елена Николаевна
  • Ескіз
    Документ
    Композиция антиоксидантов для медового пива
    (НТУ "ХПИ", 2015) Данилова, Людмила Андреевна; Волынская, Татьяна Валерьевна; Пивень, Елена Николаевна; Арутюнян, Татьяна Владимировна