Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Використання електромагнітного поля в технології виморожування соняшникової олії
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Садовничий, Г. В.; Шкаляр, Т. Г.
  • Ескіз
    Документ
    Створення вдосконаленої технології видалення воскоподібних речовин із соняшникової олії
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Садовничий, Г. В.; Шкаляр, Т. Г.
  • Ескіз
    Документ
    Нові перспективи в технології видалення воскоподібних речовин із соняшникової олії
    (НТУ "ХПІ", 2015) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Садовничий, Г. В.; Левчук, І. В.; Кіщенко, В. А.
    Розглянуто можливість створення вдосконаленої технології виморожування соняшникової олії, а саме поліпшення технологічних стадій кристалізації воскоподібних речовин і фільтрування суспензії за допомогою волокнистих фільтруючих матеріалів на основі полісульфону. Інтенсифікацію всіх технологічних стадій процесу виморожування здійснено за рахунок електромагнітної обробки соняшникової олії, що йде за принципом прилипання негативно заряджених частинок воскоподібних речовин до позитивно заряджених волокон полімерного фільтрматеріалу. Таке впровадження відкриває шляхи до скорочення тривалості кристалізації воскоподібних речовин, спрощення процесу фільтрування суспензії та дозволяє отримати олію вищого ґатунку.
  • Ескіз
    Документ
    Использование электромагнитного поля в процессе вымораживания подсолнечного масла
    (НТУ "ХПИ", 2014) Нетреба, Анна Алексеевна; Гладкий, Федор Федорович; Садовничий, Г. В.; Шкаляр, Т. Г.
    Исследована возможность использования электромагнитной обработки для извлечения воска и воскоподобных веществ из подсолнечного масла. Исследованы электро-физические характеристики суспензии восковых веществ в подсолнечном масле, а именно диэлектрическая проницаемость и электропроводность, а также их поведения при электромагнитных методах воздействия на систему "масло-сопутствующие вещества". Влияние электромагнитного поля на поведение сопутствующих веществ в технологическом процессе вымораживания оценивали по изменению электрофизических характеристик суспензии воска и воскоподобных веществ в подсолнечном масле, свидетельствующие о получении зарядов сопутствующими веществами.