Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Біологічна очистка та дезодорація газоповітряних викидів
    (НТУ "ХПІ", 2015) Шестопалов, Олексій Валерійович; Бахарєва, Ганна Юріївна; Філенко, Олеся Миколаївна; Плахотна, Юлія Миколаївна; Аверіна, Олена Валеріївна; Донський, Дмитро Леонідович; Бондаренко, Тамара Степанівна; Толстоусова, Оксана Валеріївна; Гуренко, Ірина Вікторівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна
    У навчальному посібнику розглядаються сучасні проблеми забруднення навколишнього середовища газоподібними викидами промислового походження. Проаналізовано існуючі методи очистки та дезодорації викидів із використанням процесів біологічної деструкції органічних та неорганічних забруднюючих речовин у сучасних газоочисних апаратах: біофільтрах та біоскруберах. Наведено рекомендації щодо вибору та розрахунку газоочисного устаткування із використанням біологічних методів. Розраховано на аспірантів та студентів вищих навчальних закладів освіти, викладачів та наукових співробітників, а також спеціалістів, які займаються природоохоронною діяльністю.