Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Использование реакции алкоголиза для получения пищевых поверхностно-активных веществ
    (НТУ "ХПИ", 2007) Демидов, Игорь Николаевич; Златкина, А. И.
    У статті розглядається спосіб одержання харчових поверхнево-активних речовин за допомогою процесу алкоголізу. Проаналізовані результати експерименту, знайдений кореляційний зв'язок та доведена функціональна залежність між властивостями одержуваних продуктів. Запропоновано спосіб одержання харчових ПАР зі значною економією часу проведення процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Совершенствование методики изучения экстракции компонентов масличного сырья
    (НТУ "ХПИ", 2016) Матюхов, Дмитрий Владимирович; Кривонос, Наталья Александровна
    В статье проведен анализ существующих методик экстракции компонентов из масличного сырья, сформулированы требования к методике, позволяющей получать результаты полезные для решения технологических задач. Предложена методика, удовлетворяющая этим требованиям, и подробно описана установка для экстракции, позволяющая изучать кинетику процесса, проводимого как по методу орошения, так и по методу погружения. На примере крупки подсолнечного жмыха и гексана (при температуре 55–57 °C и гидромодуле 1:1) изучен выход масла от времени экстракции и приведен материальный баланс процесса, сходимость которого оценена как ± 0,6 %.
  • Ескіз
    Документ
    Извлечение жиров из отработанного адсорбентапроизводства пищевых растительных масел перколяционным методом
    (НТУ "ХПИ", 2011) Савус, А. А.; Мольченко, Светлана Николаевна; Демидов, Игорь Николаевич
    В статье приведены результаты исследований извлечения жиров из отработанных адсорбентов производства пищевых растительных масел абсолютным этиловым спиртом перколяционным методом.
  • Ескіз
    Документ
    Извлечение жиров из отработанного адсорбента производства пищевых растительных масел
    (НТУ "ХПИ", 2011) Савус, А. А.; Мольченко, Светлана Николаевна; Демидов, Игорь Николаевич
    В статье приведены результаты исследований извлечения жиров из отработанных адсорбентов производства пищевых растительных масел абсолютным этиловым спиртом. Получена математическая модель этого процесса.