Кафедра "Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/biotech

Кафедра "Бiотехнологiя, біофізика та аналiтична хiмiя" була створена у 1998 році на базі кафедри "Аналітична хімія", яка у 1940 році була виділена з кафедри хімії в самостійну кафедру. Ініціатива створення кафедри належить доктору технічних наук, професору Миколі Федосовичу Клещеву.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Кафедра провадить освітню, методичну та наукову діяльність у галузі знань "Хімічна та біоінженерія". Крім теоретичних основ біотехнології, велику увагу було приділяється контролю якості і сертифікації біотехнологічної продукції.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – технічних, 1 – фармацевтичних; 8 кандидатів наук: 3 – біологічних, 5 – технічних; 2 співробітника мають звання професора, 6 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Спектрофотометричне визначення фенілаланіну і триптофану
    (Національний університет харчових технологій, 2014) Клещев, Микола Федосович; Костиркіна, Тетяна Данилівна; Масалітіна, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка якості та безпечності продукції
    (НТУ "ХПІ", 2011) Клещев, Микола Федосович; Костиркіна, Тетяна Данилівна; Масалітіна, Наталія Юріївна
    Наведено короткі відомості з питань класифікації та кодування інформації про продукцію, показники її якості, види та методи контролю. Розглянуто методи відбору та розкриття проби, загальні методи випробувань продуктів на чистоту, домішки, вміст води, сухих речовин, золи та інших загальних показників якості, а також найпоширеніші методи визначення фізичних показників якості продукту. Призначено студентам біотехнологічного напряму підготовки. Може бути використано для студентів напряму "Харчова технологія та інженерія".
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальні умови спектрофотометричного визначення характеристики фенілаланіну
    (НТУ "ХПІ", 2011) Клещев, Микола Федосович; Костиркіна, Тетяна Данилівна; Філіппова, М. А.
    Приведено результати дослідження основних спектрофотометричних характеристик фенілаланіну в ультрафіолетовій області та запропоновано умови визначення: довжина хвилі λ = 257–258 нм, середовище 0,1–2 М розчин NaOH, інтервал концентрацій – 1,0·10ˉ⁴ – 7,0·10ˉ³ М.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов спектрофотометричного вмзначення амінокислот
    (НТУ "ХПІ", 2013) Клещев, Микола Федосович; Костиркіна, Тетяна Данилівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна; Масалітіна, Наталія Юріївна; Гришковська, Антонія Вікторівна
    Приведено результати дослідження основних спектрофотометричних характеристик фенілаланіну та триптофану в ультрафіолетовій області та запропоновано оптимальні умови їх визначення: середовище – 0,01–2 М розчин NaOH; λ=258 нм для фенілаланіну та 280 нм для триптофану, інтервал концентрацій (0,1–8,0)10ˉ3 М для фенілаланіну, (0,1–2,0)10-4 М для триптофану.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження умов спектрофотометричного визначення триптофану
    (НТУ "ХПІ", 2013) Клещев, Микола Федосович; Костиркіна, Тетяна Данилівна; Гришковська, Антонія Вікторівна
    Приведено результати дослідження основних спектрофотометричних характеристик триптофану в ультрафіолетовій області та запропоновано умови його визначення: λ = 280 нм, середовище – 0,01–2 М розчин NaOH, інтервал концентрацій (0,1–2,0)∙10ˉ⁴ М.