Вісник № 43

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33254

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    К вопросу экстрагируемости сопутствующих веществ в процессе этанольной экстракции
    (НТУ "ХПИ", 2008) Петик, Игорь Павлович; Мазаєва, О.; Федякина, Зоя Павловна; Семенова, Д.; Сидорова, Н.
    Подана стаття має за ціль, по-перше, показати сутність екстрагуємості супутніх речовин в процесі етанольної екстракції, зокрема, вилучення фенольних сполук з соняшникового шроту з використанням етилового спирту в якості розчиннику; по-друге, стаття містить висновки щодо робіт з визначання жирнокислотного складу "вичерпної" та "залишкової" масличності соняшникового шроту та отриманого з нього білку та інших робіт.
  • Ескіз
    Документ
    Современные проблемы питания и роль белков в создании биологически ценных продуктов функционального назначения
    (НТУ "ХПИ", 2008) Лабейко, М. А.; Горшкова, Л. М.; Федякина, Зоя Павловна; Радченко, Л. П.
    У даній статті торкнулися проблеми харчування як в усьому світі, так і в Україні зокрема. Описано унікальну роль білка в життєдіяльності людини, його функціональні властивості, перспективні види сировини для виробництва білка та харчових емульсій, а також шляхи регулювання функціональних властивостей білків. Наведено дані експериментальних досліджень по вивченню можливостей регулювання функціональних властивостей білка в процесі його отримання.
  • Ескіз
    Документ
    Современный подход к органолептической оценке твердых жиров и маргариновой продукции
    (НТУ "ХПИ", 2008) Кушнаренко, О. К.; Федякина, Зоя Павловна; Рубіна, Л. В.; Филенко, Людмила Михайловна
    Чинна робота спрямована на теоретичне обґрунтування необхідності розробки, освоєння та впровадження на підприємства олійно-жирової промисловості сенсорного аналізу твердих жирів та маргаринової продукції. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкту дослідження – розробка основ науково-технічної термінології, яка включає загальні поняття, якісні та кількісні органолептичні характеристики та сенсорні методи оцінок жировмісних харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Получение пищевых белковых продуктов из семян и шротов подсолнечника и их использование
    (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2008) Карабутов, В. В.; Горшкова, Л. М.; Лабейко, Марина Анатольевна; Федякина, Зоя Павловна
    В цій статті розглянуті технологічні питання виробництва харчових білків з насіння соняшника. Розглянуті аспекти різних способів отримання харчових білків з олійної сировини. Надані дані по амінокислотному складу та функціональним властивостям отриманих білків. Викладені дані щодо сфери застосування цих білків у харчовій промисловості.