Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Результати пошуку
Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Фінансово-економічний аналіз в готельно-ресторанному бізнесі"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса СтаніславівнаМатеріали методичних вказівок містять програму дисципліни, поняття і терміни, питання для самоконтролю, перелік теоретичних та практичних завдань самостійної роботи для закріплення матеріалу. Структуру методичних вказівок побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань по досліджуваній дисципліні. Окремо приділено увагу контрольним питанням які передбачають можливість проведення самоконтролю студента. Також студентам рекомендовано відповідну наукову, фахову, нормативно-правову і періодичну літературу.Публікація Методичні вказівки до виконання курсового проєкту з дисципліни "Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса СтаніславівнаМетодичні вказівки до виконання курсового проєкту з дисципліни «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» містять перелік тем лекційних занять, завдань для курсового проєкту студентів та список джерел інформації. Структуру методичних вказівок до виконання курсового проєкту побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань по досліджуваній дисципліні. Також для самостійної роботи студентам рекомендовано відповідну наукову, фахову, нормативно-правову і періодичну літературу.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса СтаніславівнаОрганізація самостійної роботи з навчально-методичними матеріалами студентів з дисципліни «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи і його творчого застосування в майбутній професійній діяльності. Матеріали методичних вказівок до практичних занять містять основні поняття і терміни, питання для самоконтролю, тести та практичні завдання до тем дисципліни.Публікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса СтаніславівнаОрганізація самостійної роботи з навчально-методичними матеріалами студентів з дисципліни «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи і його творчого застосування в майбутній професійній діяльності. Матеріали методичних вказівок до самостійної роботи містять питання для самоконтролю, тести для перевірки знань до тем дисципліни.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Економічна статистика"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса Станіславівна; Мартинова, Вікторія ВікторівнаВ опануванні статистичними методами аналізу соціально-економічних явищ та процесів важливу роль відіграє розв’язування задач. Це вимагає від студентів певних теоретичних знань і вмінь застосувати їх на практиці для обробки та аналізу конкретних даних. Розв’язання задач є найбільш ефективним методом систематичного контролю знань студентів. До змісту кожної теми курсу включено методичний матеріал, детальний розгляд типових задач та завдань, практичні завдання та задачі для самоконтролю знань. Типові задачі і завдання призначені для розгляду принципових основ найскладніших прийомів статистичної обробки інформації, розрахунків статистичних показників та порядку підготовки аналітичних висновків. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація».Публікація Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання з дисципліни "Економічна статистика"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса СтаніславівнаМетодичні вказівки щодо виконання індивідуального завдання мають на меті надати допомогу студентам у процесі виконання самостійної роботи з курсу «Економічна статистика». Методичні вказівки містять роботи, які дозволять студентам самостійно оволодіти фундаментальними знаннями, професійними вміннями та навичками діяльності за фахом, досвідом творчої та дослідницької діяльності. Завдання відповідають програмі дисципліни. Теми розташовані в логічному порядку: кожна попередня служить теоретичним підґрунтям для вивчення наступної. Але при цьому кожна з тем є самостійним розділом і може вивчатися відокремлено. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація».Публікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Економічна статистика"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса СтаніславівнаМетодичні вказівки містять роботи, які дозволять студентам самостійно оволодіти фундаментальними знаннями, професійними вміннями та навичками діяльності за фахом, досвідом творчої та дослідницької діяльності. Особливість дисципліни «Економічна статистика» полягає в тому, що робота будь-якого підприємства стає неможливою без змістовних знань та умінь користування сучасними методами економіко-статистичного аналізу для ефективного управління підприємством, тому питання теоретичних підходів статистичної методології розглядаються у тісному взаємозв’язку з вирішеннями типових практичних завдань. Основна увага при вивченні дисципліни «Економічна статистика» приділяється визначенню та аналізу існуючих систем економічних показників і можливостям їх інтерпретації на засадах використання методів стати¬стичного аналізу соціально-економічних явищ і процесів. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація».Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-06) Стригуль, Лариса СтаніславівнаВивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві» відбувається шляхом розкриття тем на лекціях, закріплення теоретичного матеріалу на практичних заняттях та під час самостійної роботи. На лекційних, практичних заняттях розглядаються найважливіші та найскладніші питання. Решту питань студенти повинні опрацювати самостійно. Отже, вивчення навчальної дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві» потребує певної самостійної роботи студентів із метою поглиблення знань щодо специфіки впровадження міжнародних стандартів якості обслуговування у закладах готельно-ресторанного бізнесу, їх нормативно-правового та методичного забезпечення тощо. Це передбачає опрацювання літературних джерел щодо окремих питань, винесених на самостійне опрацювання, а також написання індивідуального навчального завдання. Вивчення теоретичних положень навчальної дисципліни потребує закріплення на практиці.Публікація Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання з дисципліни "Туристична логістика"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-06) Стригуль, Лариса СтаніславівнаМетодичні вказівки до виконання індивідуального завдання з дисципліни «Туристична логістика» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація» містять перелік тем та завдань для індивідуальної роботи студентів та список джерел інформації.Публікація Методичні вказівки до виконання курсового проєкту з дисципліни "Фінансово-економічний аналіз в готельно-ресторанному бізнесі"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-03) Стригуль, Лариса СтаніславівнаМетодичні вказівки до виконання курсового проєкту з дисципліни «Фінансово-економічний аналіз в готельно-ресторанному бізнесі» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» містять програму дисципліни, перелік тем та завдань для курсового проєкту студентів та список джерел інформації.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »