Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
35 результатів
Результати пошуку
Публікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Жадан, Тетяна Андріївна; Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаСамостійна робота з дисципліни «Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів» спрямована на поглиблення знань студентів у галузі сучасних технологій, які застосовуються у виробництві продуктів харчування та організації обслуговування в індустрії гостинності. Включає в себе вивчення інноваційних технологій приготування страв, таких як молекулярна кухня, використання роботизованих систем для приготування та обслуговування, впровадження 3D-друку продуктів харчування, аналіз технологій автоматизації на виробництві та в сфері обслуговування, вивчення екологічних інновацій, зокрема, дослідження впливу технологій на екологію та стале виробництво, включаючи використання екологічних матеріалів для пакування, енергоефективного обладнання та зниження харчових відходів; цифровізація обслуговування споживачів, впровадження мобільних додатків для замовлення їжі, використання штучного інтелекту для аналізу поведінки споживачів і персоналізації обслуговування, а також застосування технологій віртуальної (VR) та доповненої реальності (AR) для створення інтерактивних меню та віртуальних турів ресторанами або готелями; інновації в логістиці та ланцюгу постачання в т.ч. аналіз нових методів транспортування, зберігання продуктів та управління запасами для забезпечення свіжості та якості продукції з використанням цифрових платформ та "розумних" систем відстеження, розробку нових концепцій обслуговування, нових форматів ресторанів і готелів та інноваційних методів обслуговування споживачів. Метою самостійної роботи є не лише теоретичне освоєння інноваційних технологій, але й практичне їх застосування для розвитку навичок критичного мислення, аналізу нових трендів та впровадження нововведень у реальні бізнес-процеси.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Жадан, Тетяна Андріївна; Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаВиконання практичних робіт з дисципліни «Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів» є важливим етапом навчання, який дозволяє студентам закріпити теоретичні знання, застосовувати отримані знання на практиці, що сприяє глибшому розумінню нових технологій у виробництві та обслуговуванні; розвинути професійні навички, необхідні для сучасної індустрії; оволодіти сучасними інструментами та технологіями, ознайомитися з інноваційними рішеннями, програмами та технологіями, що активно використовуються у виробництві та сфері обслуговування споживачів; формувати критичне мислення та творчий підхід, дозволяє шукати нестандартні рішення для вдосконалення процесів обслуговування та виробництва; підвищити конкурентоспроможність, дозволяє студентам бути затребуваними на ринку праці, оскільки багато сучасних підприємств шукають фахівців, що вміють працювати з новими технологіями та розуміють сучасні тренди у виробництві та обслуговуванні. Студенти навчаються приймати рішення, розвивають критичне мислення та творчий підхід. Метою виконання практичних робіт є: закріплення теоретичних знань матеріалу, отриманого на лекціях, ознайомлення з сучасними інноваційними технологіями, розвиток практичних навичок, формування компетентностей для вирішення практичних завдань, підвищення рівня конкурентоспроможності студентів, розвиток творчого підходу та підприємницьких здібностей.Публікація Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (контрольної роботи) з дисципліни "Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Жадан, Тетяна Андріївна; Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаВиконання індивідуального завдання з дисципліни «Інноваційні технології виробництва продукції та обслуговування споживачів» має кілька важливих переваг: розвиток практичних навичок, застосування теоретичних знань в реальних умовах, ознайомлення з новітніми технологіями, розвиток креативності та інноваційного мислення, підготовка до підприємницької діяльності, формування аналітичних навичок. Індивідуальні завдання стимулюють самостійність студентів та відповідальність за власне навчання за рахунок самостійного збору і аналізу інформації, розробляти рішення та представляти свої результати. Сучасний готельно-ресторанний бізнес дуже конкурентноспроможний, і випускникам цієї галузі важливо мати практичні навички та знання, які вони можуть застосувати в реальному житті. Виконання індивідуального завдання допомагає студентам набути цих навичок і стати більш привабливими для роботодавців, допомагає поглибити свої знання та розвинути навички управління, підготовлює їх до успішної кар'єри в цій галузі.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Устаткування закладів готельно -ресторанного господарства"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Мартинова, Вікторія ВікторівнаВивчення дисципліни «Устаткування закладів готельно - ресторанного господарства» відбувається шляхом розкриття тем на лекціях, закріплення теоретичного матеріалу на практичних заняттях та під час самостійної роботи. На лекційних, практичних заняттях розглядаються найважливіші та найскладніші питання. Решту питань студенти повинні опрацювати самостійно. Отже, вивчення навчальної дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» потребує певної самостійної роботи студентів, що передбачає опрацювання джерел інформації щодо окремих питань, винесених на самостійне опрацювання. Вивчення теоретичних положень навчальної дисципліни потребує закріплення на практиці. Теоретична частина дисципліни визначається змістом силабусу. На практичних заняттях теоретичні знання закріплюються під час розв’язання завдань. Більш повному засвоєнню матеріалу сприяє самостійна робота студентів із вивчення окремих розділів дисципліни та підготовка до практичних занять. Система контролю якості навчання студентів включає поточний та підсумковий контроль. Поточний контроль проводиться на практичних заняттях для виявлення рівня знань студентів за окремо взятий період часу. Підсумковий контроль здійснюється наприкінці семестру для остаточного визначення рівня знань студентів із викладеної дисципліни.Публікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаПроєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства є спеціальною (фаховою) дисципліною, яка вивчає принципи проєктування, архітектурно-планувальні рішення та дизайн інтер'єрів об'єктів готельного і ресторанного бізнесу. Ця дисципліна включає такі аспекти, як: функціональне зонування, організація простору для ефективного функціонування різних частин закладу; естетичний дизайн, створення привабливого й комфортного інтер'єру, який відповідає загальній концепції закладу та приваблює гостей; ергономіка та безпека, забезпечення зручності та безпеки для персоналу та відвідувачів; інноваційні рішення, використання новітніх технологій у дизайні та обладнанні закладів для підвищення ефективності, екологічності та комфорту. Дисципліна «Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства» має на меті підготовку фахівців у сфері готельно-ресторанного бізнесу, які здатні ефективно планувати, проектувати та оформляти простори, де надаються послуги гостинності.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаПроєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства є спеціальною (фаховою) дисципліною, яка вивчає принципи проєктування, архітектурно-планувальні рішення та дизайн інтер'єрів об'єктів готельного і ресторанного бізнесу. Ця дисципліна включає такі аспекти, як: функціональне зонування, організація простору для ефективного функціонування різних частин закладу; естетичний дизайн, створення привабливого й комфортного інтер'єру, який відповідає загальній концепції закладу та приваблює гостей; ергономіка та безпека, забезпечення зручності та безпеки для персоналу та відвідувачів; інноваційні рішення, використання новітніх технологій у дизайні та обладнанні закладів для підвищення ефективності, екологічності та комфорту. Дисципліна «Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства» має на меті підготовку фахівців у сфері готельно-ресторанного бізнесу, які здатні ефективно планувати, проектувати та оформляти простори, де надаються послуги гостинності.Публікація Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни "Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаВідповідно до навчального плану студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітнього ступеня «бакалавр» виконують курсовий проєкт з дисципліни «Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства». Написання курсового проєкту є необхідним етапом для закріплення теоретичних та практичних знань, здобутих студентами на лекціях та під час практичних занять; відпрацювання навичок самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; вироблення вміння узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати практичну інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідниковими матеріалами; розвитку уміння формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування прийнятих рішень та пропозицій. Курсове проєктування має на меті: поглибити, систематизувати, закріпити і розширити фундаментальні теоретичні та практичні знання зі спеціальності; виробити вміння практичного використання теоретичних матеріалів, роботи зі спеціальною нормативною літературою, довідковими виданнями, тощо; відпрацювати навички самостійної роботи та оволодіти методикою визначення площ та потужностей закладів готельного господарства та визначення необхідної кількості закладів ресторанного господарства при даному готельному підприємстві; відпрацювати навички самостійної роботи і оволодіти методикою складання виробничої програми закладів харчування, проєктування виробничих потужностей з елементами творчого пошуку та ініціативності; визначити рівень засвоєння знань студентами та їх підготовки до самостійної роботи в умовах сучасної діяльності закладів ресторанного господарства на основі прогресивних досягнень науки і техніки.Публікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаСамостійна робота з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» спрямована на поглиблення знань студентів, розвиток їх професійних навичок та вдосконалення практичного мислення. Основні завдання для ефективної організації самостійної роботи: ознайомлення з сучасними дослідженнями та науково-технічними джерелами з технологій у ресторанному господарстві; аналіз нових тенденцій та методів, що застосовуються у кулінарії; проведення власних досліджень щодо ефективності різних технологій; створення концепції інноваційного ресторану або окремого меню. Методи та форми виконання самостійної роботи: дослідження статей, книг, наукових публікацій та онлайн-ресурсів з тематики сучасних технологій у ресторанному господарстві; створення нових рецептів з використанням інноваційних технологій та їх тестування; розробка проектів, що включають впровадження інноваційних технологій у ресторанному бізнесі.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаВиконання практичних робіт з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» є важливим етапом навчання, який дозволяє студентам застосувати теоретичні знання на практиці. Практичні заняття спрямовані на формування вмінь і навичок, необхідних для роботи в ресторанному бізнесі, а також на розвиток професійної компетентності у технологічній сфері. Основні етапи виконання практичних робіт: ознайомлення з технологічними процесами, розробка технологічних карт для різних страв, з урахуванням вимог до якості, порційності, калорійності та технологічних нормативів; планування меню; оцінка та контроль якості готової продукції, дотримання стандартів безпеки і санітарії. Практичні роботи дозволяють не тільки закріпити отримані знання, але й підготуватися до реальних умов роботи у сфері ресторанного господарства. Студенти навчаються приймати рішення, розвивають критичне мислення та творчий підхід. Метою виконання практичних робіт є: закріплення теоретичних знань матеріалу, отриманого на лекціях, та застосування його на практиці, що сприяє більш глибокому розумінню технологічних процесів у ресторанному господарстві; формування професійних навичок; розвиток технологічного мислення, контролю якості продукції, підвищення ефективності роботи; підготовка до професійної діяльності, розвиток творчих і організаційних здібностей, управляти ресурсами і персоналом.Публікація Методичні вказівки до передипломної практики для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спец. "Готельно-ресторанна справа"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Куниця, Катерина Вікторівна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна ОлександрівнаВідповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Положення про порядок проведення практичної підготовки здобувачів вищої освіти Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», практика здобувачів вищої освіти є невід’ємною складовою частиною процесу навчання в Університеті. Її спрямовано на закріплення теоретичних знань, отриманих здобувачами вищої освіти під час навчання, набуття й удосконалення практичних навичок і вмінь, визначених освітньою програмою підготовки фахівців за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Метою практики є ознайомлення здобувачів вищої освіти з умовами праці на виробництві, оволодіння сучасними методами, формами організації та знаряддями праці, формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових, виробничих і економічних умовах, набуття досвіду під час виконання фахових завдань. Відповідно до Стандарту вищої освіти України для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (затверджено та введено в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 04.03.2020 № 384) освітніми програмами «Готельно-ресторанна справа» і «Готельно-ресторанний бізнес» у 8 семестрі передбачено виробничу практику в обсязі 6 кредитів ЄКТС.