Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Переробка відходів виноробної промисловості
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Турнанба, І. Е.; Чумак, Ольга Петрівна
  • Ескіз
    Документ
    Водно-теплова обробка сировини в технології продуктів бродіння в лабораторних умовах
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Варанкіна, Олександра Олександрівна; Апальков, Б. Р.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості стадії фільтрування пива
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Романов, М. С.; Романова, Зоряна Миколаївна; Березка, Тетяна Олександрівна; Плахотна, Юлія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Покращення технології бродіння вина рожевого
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Даянова, А. Р.; Самойленко, Сергій Іванович; Огурцов, Олександр Миколайович
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження та оптимізація біотехнології виробництва світлого пива
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Клименко, В. О.; Огурцов, Олександр Миколайович
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників та вмісту біологічно активних речовин у пивному напої із витяжки гарбуза звичайного та пелюстків календули
    (НТУ "ХПІ", 2016) Бойко, Марина Іванівна; Таволжан, А. А.; Березка, Тетяна Олександрівна
    Определены и исследованы органолептические и физико-химические показатели пивного напитка из вытяжки тыквы обыкновенной и пивного напитка из лепестков календулы. Установлено сравнительную характеристику физико-химических показателей пива из ячменного солода и пивного напитка с добавлением водной вытяжки из тыквы обыкновенной и пивного напитка из лепестков календулы. Установлено и определено содержание витаминов в пивном напитке с добавлением водной вытяжки из тыквы обыкновенной и лепестков календулы.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології високостійкого пива з використанням антиоксидантів з рослинної сировини
    (Національний університет харчових технологій, 2014) Березка, Тетяна Олександрівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки, Київ, 2014. Дисертаційну роботу присвячено удосконаленню технології пива з використанням антиоксидантів з рослинної сировини. Розглянуто окиснення ізо-альфа-кислот при кип’ятінні сусла з хмелем або хмелепродуктами за ланцюговим вільнорадикальним механізмом. Визначено шляхи сповільнення окиснення в результаті додавання антиоксидантів з рослинної сировини. На основі вивчення кінетики окиснення компонентів хмельових смол озонованим повітрям розчинів СО₂-екстракту хмелю підібрано умови, що забезпечують прискорене окиснення компонентів хмельових смол. Доведено ефективність застосування антиоксидантів із рослинної сировини для захисту від окиснення компонентів хмельових смол. Встановлено найефективніші антиоксиданти та рекомендовану кількість їх внесення. Виявлено, що добавка АО із листя м'яти перцевої та кори дуба в сусло в процесі його кип'ятіння із хмелем найбільш ефективно сприяє коагуляції білків сусла й освітленню пива і дає можливість економити 10 % хмелю або його концентратів та збільшити фізіологічну цінність пива. Виявлено, що АО з трави звіробою та кори дуба впливають на вміст летких метаболітів окиснювального обміну, зокрема зменшують вміст діацетилу та ацетальдегіду в молодому та готовому пиві. Запропоновано технологію застосування антиоксидантів з рослинної сировини на стадіях кип’ятіння і охолодження сусла. Визначено технологічні режими внесення антиоксидантів з рослинної сировини і хмелепродуктів. Проведено виробничі випробування технології різних сортів пива з використанням рослинних антиоксидантів на заводі Харківського відділення ПАТ «CАН ІнБев Україна». Виготовлено дослідно-промислову партію об’ємом 10000 дал.
  • Ескіз
    Документ
    Функциональный пивной напиток на основе меда и растительного сырья
    (НТУ "ХПИ", 2015) Волынская, Татьяна Валерьевна; Данилова, Людмила Андреевна
  • Ескіз
    Документ
    Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря
    (НТУ "ХПІ", 2011) Гладкий, Федір Федорович; Данилова, Людмила Андріївна; Березка, Тетяна Олександрівна; Півень, Олена Миколаївна; Домарецький, В. А.
    Розглянуто механізм процесу окиснення ізо-альфа-кислот (джерела гіркоти пива), які утворюються в процесі ізомеризації альфа-кислот при кип'ятінні сусла із хмелем. Встановлено, що за рахунок реакцій окиснення ізо-альфа-кислот відбувається утворення в пиві летких сполук, що надають йому запах «несвіжості». Запропоновано спосіб сповільнення окиснення ізо-альфа-кислот.
  • Ескіз
    Документ
    Применение пластинчатых и спиральных теплообменников на стадии разваривания и осахаривания в спиртовом производстве
    (НТУ "ХПИ", 2007) Капустенко, Пётр Алексеевич; Демирский, А. В.; Хавин, Геннадий Львович
    Рассмотрены проблемы энергосберегающей модернизации отделения осахаривания разваренной массы и последующего охлаждения сусла с применением пластинчатых широкополосных и спиральных теплообменных аппаратов производства фирмы «Альфа Лаваль». Приведены схемы реализации двухступенчатой установки аппаратов такого класса. Сформулированы проблемы, возникающие при установке рекуперационных аппаратов на этой позиции. Сделаны выводы из практики проектирования и эксплуатации широкополосных и спиральных теплообменников, касающиеся нагрева замеса суслом.