Методичні вказівки до лабораторних занять з курсу "Основи біохімії харчових і косметичних виробництв"
Loading...
Date
item.page.orcid
item.page.doi
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
Abstract
У методичних вказівках описані лабораторні роботи, призначені для студентів спеціалізації 161.10 "Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів", і дозволяють отримати уявлення про структуру та властивості біологічних молекул і макромолекул, в тому числі ферментів, про основні біологічні процеси, структури та стабільності мембран, особливості перебігу біохімічних реакцій. Завданнями методичних вказівок є вивчення важливих біологічних процесів, властивостей біологічних структур, принципів якісного та кількісного аналізу біомолекул, подолання розриву між теоретичними знаннями і практичним творчим використанням сучасних фізико-хімічних методів.
Description
Keywords
біохімія, біологічні молекули, біохімічні реакції, макромолекули, ферменти, білки, амінокислоти, біуретова реакція, ксантопротеїнова реакція, реакція Фоля, нінгідринова реакція, реакції осадження білків, метод виділення казеїну, желатин, ферментативний гідроліз крохмалю, α-амілаза, каталаза, нуклеїнові кислоти, гідроліз нуклеопротеїдів, вуглеводи, фруктоза, ліпіди, кислотне число, йодне число, вітаміни
Citation
Методичні вказівки до лабораторних занять з курсу "Основи біохімії харчових і косметичних виробництв" : для студ. зі спеціалізації 161.10 "Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів" / уклад. В. В. Анан'єва [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2018. – 48 с.