Текст лекцій з дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку"

Ескіз

Дата

2019

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Виноробна галузь є перспективним напрямком розвитку економіки України, що обумовлено сприятливими ґрунтово-кліматичними умовами і достатньою забезпеченістю трудовими та іншими ресурсами. Проте, сьогодні стабільній та ефективній роботі виноробних підприємств перешкоджає численна кількість проблем, серед них такі: загальний кризовий стан економіки країни, низька забезпеченість сировиною переробних заводів, порушення паритетних взаємовідносин виробників сировини та виноробних підприємств, висока конкуренція, незахищеність вітчизняного виробника, відсутність належної підтримки з боку держави, низька якість виробленої продукції тощо. Одним з важливих показників розвитку виноробної галузі є переробка виноматеріалів. У цілому по Україні спостерігається зменшення обсягу переробки винограду на виноматеріали. Негативна тенденція просліджується у таких областях, як Миколаївська, Херсонська, проте в Одеській та Закарпатській областях спостерігається позитивна динаміка. Найбільшу частку у переробці винограду на виноматеріали займає Одеська область. Найменше фактично перероблено власного винограду на виноматеріали підприємствами Миколаївської (7,6 %) та Закарпатської (11,4 %) областей. На виноробну галузь України впливають такі фактори: високі акцизні ставки, висока ціна ліцензії, нерозвиненість внутрішнього ринку, низька конкурентоспроможність українського вина. Матеріал конспекту лекцій складено відповідно до навчальної і робочої програм названої дисципліни. Конспект лекцій з дисципліни "Сучасні технології вина і кон’яку" видається вперше державною мовою.

Опис

Ключові слова

виробництво кріплених вин, компоненти червого вина, ферментативні методи аналізу, поліфеноли, біофлавоноїди, виробництво газованих вин

Бібліографічний опис

Текст лекцій з дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" [Електронний ресурс] : для студентів другого (магістр.) рівня за спец.181 "Харчові технології" спец.181 – 02 "Технології продуктів бродіння і виноробства" заоч. форми навчання / уклад. О. П. Чумак ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2019. – 137 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/48175.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в