Розробка технології виробництва йогуртів із вмістом бета-каротину біотехнологічного походження
Дата
2010
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Одеська державна академія харчових технологій
Анотація
На основі досліджень щодо стабілізаціх мікробіологічного бета-каротину в складі кисломолочних продуктів розроблено технологію виробництва йогуртів із вмістом провітаміну А. Розроблено методику органолептичної оцінки йогуртів із бета-каротином за 100-бальною шкалою.
The technology of yogurt containing pro-vitamin A based on studies on the stabilization of microbiological beta-carotene in sour-dairy products is developed. The method of organoleptic evaluation of yogurt with betacarotene on the 100-point scale is developed.
The technology of yogurt containing pro-vitamin A based on studies on the stabilization of microbiological beta-carotene in sour-dairy products is developed. The method of organoleptic evaluation of yogurt with betacarotene on the 100-point scale is developed.
Опис
Ключові слова
мікробіологічний бета-каротин, функціональний продукт, органолептична оцінка, провітамін А
Бібліографічний опис
Варанкіна О. О. Розробка технології виробництва йогуртів із вмістом бета-каротину біотехнологічного походження / О. О. Варанкіна, Л. В. Кричковська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. – 2010. – Вип. 38, т. 2. – С. 191-194.