Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Білково-жировий композит подовженого терміну придатності для раціонального харчування спортсменів
    (Український науково-дослідний інститут олій та жирів, 2018) Бочкарев, Сергій Володимирович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Папченко, Вікторія Юріївна; Кричковська, Лідія Василівна
    Досліджено окисну стабільність обраного олійного насіння і його сумішей при різних співвідношеннях компонентів. Здійснено розрахунок з використанням методу математичного планування експерименту оптимального вмісту олійного насіння в білково-жировому композиті з метою уповільнення окисних процесів. Використання такого композиту в технологіях харчової, зокрема кондитерської промисловості, відкриває широкі можливості для розширення асортименту продукції спеціалізованого призначення для спортсменів.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції ринку майонезів та майонезних соусів України
    (Херсонський національний технічний університет, 2016) Анан'єва, Валерія Вікторівна; Матвєєва, Тетяна Вікторівна
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку виробництва майонезів та майонезних соусів з оздоровчими властивостями
    (Національний університет харчових технологій, 2016) Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна; Бахмач, Володимир Олександрович
  • Ескіз
    Документ
    Одержання олій-сумішей збалансованого жирнокислотного складу на основі вітчизняної сировини
    (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2014) Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Філенко, Людмила Михайлівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Петров, Сергій Олександрович
  • Ескіз
    Документ
    Стан та перспективи розвитку ринку майонезної продукції України
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна
  • Ескіз
    Документ
    Розробка олій нового покоління
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Федякіна, Зоя Павлівна; Петров, Сергій Олександрович
    Установлено, что среди возможных методов получения масел со сбалансированным составом как полиненасыщенных жирных кислот (ПНЖК) ω-6 и ω-3 так и мононенасыщенных жирных кислот (МНЖК), наиболее экономичным, по сравнению с селекцией, генной инженерией, химической или ферментативной переэтерификациями, может стать купажирования масел. В данной статье определены физико-химические показатели, жирнокислотный состав и биологическая ценность предложенных для составления купажей масел. Рассчитаны и приведены рецептуры некоторых купажей.