Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Получение подсолнечного масла с низким содержанием пероксидов
    (НТУ "ХПИ", 2009) Демидов, Игорь Николаевич; Гусак, В. А.
    Стаття присвячена пошуку шляхів зниження вмісту пероксидів в рослинних оліях, на прикладі соняшникової. Показано, що гідропероксиди соняшникової олії ефективно і швидко руйнуються у присутності кислот та карбонілвмісних сполук. Показано також, що соняшникова макуха та шрот містять у своєму складі речовини, що володіють антиоксидантними властивостями і ці речовини можна вилучити і сконцентрувати за допомогою водно-спиртового розчину.