Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення жирної коріандрової олії
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016) Калина, Вікторія Сергіївна; Гладкий, Федір Федорович; Луценко, Марина Василівна
    Спосіб очищення жирної коріандрової олії включає змішування олії з етиловим спиртом у заданому співвідношенні, нагрівання суміші при перемішуванні, причому у суміш жирної коріандрової олії з етиловим спиртом у співвідношенні як 1:0,15…1:0,50 додають ферментний каталізатор Новозим 435 у кількості 5…15 % від маси олії, отриману суміш нагрівають до температури 60…65 °C при перемішуванні тривалістю 0,5…12 годин і фільтрують.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб рафінації жирної коріандрової олії
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2014) Калина, Вікторія Сергіївна; Гладкий, Федір Федорович; Луценко, Марина Василівна; Шляпников, Володимир Олександрович
    Спосіб рафінації жирної коріандрової олії включає видалення вільних жирних кислот. Видалення здійснюють етиловим спиртом шляхом змішування жирної коріандрової олії та етилового спирту у співвідношенні як 1:4…1:8 на першій стадії. На другій стадії – у співвідношенні як 1:4…1:2. На третій стадії - у співвідношенні як 1:4…1:2, нагріванням суміші на кожній стадії до температури кипіння спирту 70…78 °C протягом 5…20 хвилин з постійним перемішуванням, охолоджують до кімнатної температури до повного розділення фракцій та декантуванням очищеної олії.