Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Одержання моно- діацилгліцеринів і моноетаноламідів амідуванням соєвої олії
    (НТУ "ХПІ", 2010) Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, С. Г.
    Приведені результати амідування соєвої олії моноетаноламіном свідчать про те, що продуктами реакції є як моно- діацилгліцерини, так і моноетаноламіди жирних кислот. Запропоновано хімізм реакції.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика амідування соєвої олії моноетаноламіном
    (НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, Сергій Григорович
    Досліджено кінетику амідування соєвої олії моноетаноламіном при температурах 373К – 423К. Показано, що при цьому протікають три різні реакції: з утворенням ацилгліцеринів і моноетаноламідів жирних кислот. Знайдено константи швидкості, визначено термодинамічні параметри реакції.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном
    (НТУ "ХПІ", 2012) Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Григорова, Г. В.; Марценюк, Т. І.
    Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях реагентів 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Знайдено кінетичні та термодинамічні параметри реакції. Запропоновано кінетичну модель реакції. Оцінено похибку розрахунків за даною кінетичною моделлю.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження протикорозійних властивостей продуктів амідування соєвої олії
    (НТУ "ХПІ", 2012) Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, Сергій Григорович
    Проведено дослідження по вивченню протикорозійних властивостей продуктів амідування соєвої олії, отриманих за реакцією амідування олії моноетаноламіном. У присутності продуктів реакції визначено швидкості корозії сталевих пластин, за якими оцінено захисний ефект отриманих продуктів амідування.