Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Нові шляхи отримання харчових жирів, що містять ацильні групи амінокислот
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Юр'єва, Марина Сергіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Новітні поверхнево-активні речовини, що містять ацильні групи амінокислот
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Юр'єва, Марина Сергіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Методологія виявлення домішки курячого жиру у соняшниковій олії
    (Технологический центр, 2015) Кіщенко, Володимир Анатолійович; Левчук, Ірина Володимирівна; Голубець, Ольга Валеріївна; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Куниця, Катерина Вікторівна
    У статті представлено результати дослідження щодо можливості використання методів визначення жирнокислотного, ацилгліцеринового і складу стеринової фракції для виявлення фальсифікації соняшникової олії курячим жиром. Показано, що основним методом виявлення фальсифікації є метод визначення складу стеринової фракції, який дозволяє виявити навіть 0,5 % сторонньої домішки тваринного походження, а додатковим — метод визначення індивідуального ацилгліцеринового складу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики ферментативної етерифікації
    (НТУ "ХПИ", 2007) Некрасов, Павло Олександрович; Решетняк, Н. В.; Катасонова, Н. Г.
    Досліджена кінетика ферментної етерифікації та розроблена її математична модель. Як біокаталізатор використано 1,3-специфічний фермент Ліпозим RM IM ("Novozymes", Данія). Виконано аналіз зразків вихідної суміші та продуктів етерифікації. На основі сучасних методів обробки експериментальних даних були визначені константа швидкості та початкова швидкість реакції.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика амідування соєвої олії моноетаноламіном
    (НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, Сергій Григорович
    Досліджено кінетику амідування соєвої олії моноетаноламіном при температурах 373К – 423К. Показано, що при цьому протікають три різні реакції: з утворенням ацилгліцеринів і моноетаноламідів жирних кислот. Знайдено константи швидкості, визначено термодинамічні параметри реакції.