Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності фільтрації суспензії воскоподібних речовин у соняшниковій олії
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2013) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович
    Розглянуто вплив електромагнітного поля на якість та швидкість фільтрації суспензії воскоподібних речовин у соняшниковій олії. Визначено якісні показники олії в разі застосування волокнистих фільтрів. Установлено позитивний ефект від застосування електромагнітного поля перед фільтрацією.
  • Ескіз
    Документ
    Процес вилучення восків із соняшникової олії в присутності ініціаторів кристалізації
    (Технологический центр, 2013) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович
    Описано процес кристалізації воскоподібних речовин в присутності затравочних матеріалів – ініціаторів кристалізації. Приведено порівняння даного способу кристалізації для систем із різним вмістом воску та різними методами охолодження. Доведена можливість використання інтенсивного охолодження соняшникової олії для виведення воскоподібних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Раціональні умови видалення воскоподібних речовин із соняшникової олії
    (НТУ "ХПІ", 2014) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович
    Досліджено процес кристалізації воскоподібних речовин із соняшникової олії. Встановлено раціональні умови проведення процесу та доведено можливість використання методу інтенсивного охолодження при вилученні воскоподібних речовин (вінтеризації). Показано можливість збільшення термінів зберігання олії при використанні волокнистих фільтруючих матеріалів.
  • Ескіз
    Документ
    Волокнисті фільтруючі матеріали в технології очистки жирів
    (НТУ "ХПІ", 2013) Нетреба, Анна Олексіївна; Гладкий, Федір Федорович
    В статті встановлена можливість повторного використання волокнистих фільтруючих матеріалів при виробництві олій, щодо вдосконалення процесу вінтеризації. Досліджено якість та швидкість фільтрації соняшникової олії після регенерації фільтрів Петрянова. Також визначені якісні показники олії після застосування регенерованих фільтрів.