Кафедра "Підприємництво, торгівля і логістика"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32369

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/business

Від 2021 року кафедра перейменована та має назву "Підприємництво, торгівля i логістика" (Наказ 552 ОД від 26.11.2021 року), попередня назва – "Підприємництво, торгівля та експертиза товарів", первісна – кафедра комерційної, торговельної та підприємницької діяльності.

Кафедра комерційної, торговельної та підприємницької діяльності заснована в 2017 році.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Викладачі кафедри є членами Харківського осередку Українського товариства товарознавців і технологів (УТТТ), що входить до Міжнародній асоціації товарознавства, інновацій та сталого розвитку (International Association of Commodity Science, Innovation and Sustainability) IACSIS.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора наук: 2 – економічних, 1 – технічних; 7 кандидатів наук: 4 –економічних, 3 – технічних; 3 співробітника мають звання професора, 6 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання розрахункового завдання "Управління портфелем цінних паперів" з дисципліни "Оптимізаційні методи та моделі"
    (2022) Замула, Олена Василівна; Замула, Олексій Олександрович; Білоцерківський, Олександр Борисович
    У даному виданні надано методичні вказівки до виконання розрахункового завдання «Управління портфелем цінних паперів» навчальної дисципліни «Оптимізаційні методи та моделі» студентами спеціальностей галузі знань 07 «Управління та адміністрування». В розрахунковому завданні розглядається приклад формування оптимального по Марковіцу портфеля цінних паперів, що складається з акцій різних компаній. В межах завдання розглядається дві задачі нелінійного програмування, в кожній з яких необхідно визначити оптимальне співвідношення між акціями. У першій задачі при фіксованому значенні доходності портфеля необхідно мінімізувати ризик цього портфеля. У другій задачі, навпаки, максимізується дохід портфеля при фіксованому значенні ризику. Вхідні дані для розрахунків студенти отримують з відкритих джерел відповідно до номеру варіанту. Обробка даних, отримання параметрів моделі задачі та розрахунки здійснюються в програмному середовищі Excel з використанням надбудов «Пакет аналізу» та «Пошук розв’язання».
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання практичних занять з дисципліни "Харчові продукти"
    (2022) Білоцерківський, Олександр Борисович; Замула, Олексій Олександрович; Шапран, Євген Миколайович
    Харчові продукти – це об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовують в їжі у натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії, харчових речовин. Харчові продукти забезпечують постійну фізіологічну потребу людини в харчових речовинах для нормальної життєдіяльності. Дисципліна «Харчові продукти» вивчає фізичні, хімічні та біологічні властивості продуктів рослинного та тваринного походження та зміни цих властивостей на всіх етапах товаропросування. Тому ця дисципліна тісно пов’язана з харчовою промисловістю, сільським господарством та торгівлею, а також із багатьма галузями науки – фізіологією харчування, технологією виготовлення їжі, мікробіологією, холодильною технологією, економікою, комерційною діяльністю. Широко використовуються в цьому курсі дані фізики, хімії, біохімії та математики. У цих методичних вказівках розглянуто основні числові методи, які застосовуються в курсі «Харчові продукти». Кожен розділ присвячений окремій темі курсу. Всі розділи побудовані однаково: спочатку викладаються необхідні теоретичні відомості, потім докладно розглядається хід розв’язання задач, наприкінці кожного розділу наведено варіанти індивідуальних домашніх завдань. Варіанти завдань студент вибирає за останньою цифрою номера прізвища у журналі групи. Ці методичні вказівки не замінюють підручників з харчових продуктів. Теоретичні основи викладаються у стислому вигляді. Даються тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для розв’язання задач.